Nuffnang

Wednesday, May 17, 2017

semut berkawad satu satu hora horey!

salam..
lama betul aku tak masuk sini.
bukan takde apa nak dicari..
tapi sibuk uruskan benda yg lebih hakiki..
5 bulan tanpa berita tapi aku bukan menyepi..
teringat kawan2 yg masih ada atau yg telah pergi.

alhamdulillah aku selamat melahirkan seorang puteri.
masuk hospitalnya malam tapi dia pilih nak keluar dinihari 😂
saat ini aku masih lagi dalam tempoh berpantang itu ini.
maka jangan depan aku ko nak makan laksa atau mi kari.
lauk aku selang sehari panggang ikan tenggiri

oklah, masih nak menulis lagi,
tapi puteri kat sebelah mula nangis nak mintak dukung.
ok pantun x kena ahh apa aku peduli, chow semua,
jaga diri.

xoxo
ibu alis

Saturday, December 31, 2016

tahun depan baru update.


salam tahun baru korang.

sorry lama gila tak update. ada niat nak ubah sikap rajin update ni utk tahun 2017 esok. mampu tak mampu jela kans...

ada sapa rindu kami ke? kalau rindu jengahlah sini. takde gambar menarik nak share cuma gambar nasi ayam kunyit mat rock yg super pedas smpai kena 4x makan-stop-makan/stop.. parahhh hahahahaa!

life after married? biasa je mcm org baru kawen. kena seimbang sana sini. kampung yg selama ini ku panggil "home" sudah jadik "homesick" aku sobss.. mujur jenis sebulan sekali balik. takdelah sobs sangat.

apa lagi eh? tunggu jela aku update tahun depan eh. tata.

stay happy stay safe uols!

lots of love
alis

Tuesday, July 12, 2016

hows your guys punya raya?

langsung dari samsung

raya tahun ni kelam kabut tapi overall ok. maka seeloknya sementara korang bujang atau belum ada komitmen besar2 dalam family, rayalah sakan. dapat macam aku tahun ni, sempat raya 3 rumah sedara je, lagi 3 rumah pi tapi diorg pun pergi beraya sama lulz.

tahun ni raya kolumpo dlu. 2nd raya baru balik kampung. tapi sempat main bunga api kekeke~

menu di atas takde kaitan raya. aku dah start puasa 6 semalam. buat nasi goreng n cekodok pon kenyang dia sampai jam 12.15 am. kena mulakan sebab kalau leka jadi mc tahun lepas, puasa day 6 beraya rumah member tanpa makan minum (salah bajet hari ke berapa syawal punya pasal)

salam aidilfitri, maaf zahir batin kawan-kawan.

story la raya korang plak ;)