Nuffnang

Wednesday, April 22, 2020

tak sangka eh

tak sangka eh.
Ujian dari Tuhan kali ini
besar sungguh untuk kita semua jalani
datangnya dari zarah sekecil mini

tak sangka eh
puasa tahun ni
masjid surau tak dapat dijejaki
makan ketupat rendang di rumah saja raya aidilfitri nanti

tak sangka eh
dunia kita cuma di mana kita berada kini
lupakan tentang makan2 di kedai fav jual mi kari
atau saja nak masuk pasar mini



becoming me 😊

alis
masih di zaman covid19
2020

Friday, September 20, 2019

sekarang, setahun, cuma dua kali saja.

hi uols
lama tak bersiaran ni. apa macam. ada baik kah? apa yg berubah setakat dah sampai pertengahan sept 2019 ni? as for me, banyak.
my eldest just finished her upsr.
my #2 makin tinggi.
my #3 tahun depan dah primary
my #4 dah makin banyak cakap, and kejap2 nyanyi let it go let it go (infact now she is singing the song out loud kat hall tu for the freaking countless+infinity times dah!) 😑
and
my #5 he wud be around 6-7months old now if he could make it, but sadly he cant. maka bermain2 lah beliau di taman syurga sekarang ni. hang it there buddy, ibu n others will someday will deff follow u soon 🙃

as the family keeps on growing, my weight pon sama growing nyer lahai! sejak kawen naik dekat 10kg kot 🥴 for time being i buat IF 18:6 n focus more on fruits n veges, we see laa how it goes ok.

last time i went shopping kat mall with my bff, dia kata i dah banyak berubah, time bujang dulu suka beli benda merepek2 laa benda baking laa benda makan viral kat blog laa, nowdays my groceries list is like ayam-telo-ayam-telo-oat-susu, boring la weh dia kata 😂

well, thats life. embrace it la. nak merungut banyak2 pon semua akan/sedang/pernah merasa apa yg aku rasa skrg kan? i bet we all did it, n some of u survived what, no? 😆

see, my writing pon dah macam mak2.

alis yg dulu ternyata bukan alis yg sekarang.

but hey it doesnt mean that i will become totally new alis.

i am still the Alis, penulis blog Peminjam Rusuk Fahri

walaupun my husband namanya Mr S
walaupun i dah lupa my password to get thru this blog and have to create the new one 😷
walaupun i masuk blog dua kali setahun (instead of dua kali seminggu😷😷😷)

i am, still your Alis.

take care uols. 
musim jerebu ni, 
minum air banyak.
jangan keluar2 sangat.
dan berdoalah, jerebu ni cepat hilang! 😷

Monday, January 21, 2019

hello 2019, please be kind to me, like what your previous sisters did ;)

hola korang. dah 2019 ni, masih ada lagi ke yg aktif kat blog ha? ke bz dah dengan socmed yg ada dalam henfon memasing? haha. talking about myself! but hey, last week my screen time down to 32% eh. nampak tak bz tak bz bila budak2 dah start sekolah? lulz.

for time being, memang alis tersangatlah bz dengan kehidupan harian. kalau ada yg nak offer extra hours dia kat alis, memang tak fikir panjang, aku terus grab! haha. my baby pon is no longer baby, dah jadik toddler dah. setahun 9 bulan, kalau Abbas ada, dah almost 3weeks old dah, ibu miss you sayang! jangan nakal2 kat atas tu tau! :’)

and this coming long holiday, my baby brother punya turn dah sampai, alhamdulillah n inshaAllah bakal jadi suami orang dah. n alhamdulillah semua bakal berjalan lancar.

tahun ni both my side n my Mil side sambut cucu baru, dekat2 plak tu date dia. Feb 2019. both inshaAllah will be baby boys😆

so setakat ni dulu nota ku buat mu. and hey, you, i miss you. u know who u are. yes, you. yg ada kat situ. lama berdiam.

tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pulak tempat bermain dan bersuka ria, kan?

for 2019, takde apa yg ku harapkan buat kalian di luar sana, selain sihat sejahtera dan baik2 saja. as for me, doakan jugak ikhtiar nak menambah ahli keluarga, from 6 to become  7 later 😂 boleh imagine turun rumah tak naik lif dah, anak beranak turun kat lobi teruslah naik kereta 🤣

till then,
take care n much love!