Nuffnang

Monday, January 21, 2019

hello 2019, please be kind to me, like what your previous sisters did ;)

hola korang. dah 2019 ni, masih ada lagi ke yg aktif kat blog ha? ke bz dah dengan socmed yg ada dalam henfon memasing? haha. talking about myself! but hey, last week my screen time down to 32% eh. nampak tak bz tak bz bila budak2 dah start sekolah? lulz.

for time being, memang alis tersangatlah bz dengan kehidupan harian. kalau ada yg nak offer extra hours dia kat alis, memang tak fikir panjang, aku terus grab! haha. my baby pon is no longer baby, dah jadik toddler dah. setahun 9 bulan, kalau Abbas ada, dah almost 3weeks old dah, ibu miss you sayang! jangan nakal2 kat atas tu tau! :’)

and this coming long holiday, my baby brother punya turn dah sampai, alhamdulillah n inshaAllah bakal jadi suami orang dah. n alhamdulillah semua bakal berjalan lancar.

tahun ni both my side n my Mil side sambut cucu baru, dekat2 plak tu date dia. Feb 2019. both inshaAllah will be baby boys😆

so setakat ni dulu nota ku buat mu. and hey, you, i miss you. u know who u are. yes, you. yg ada kat situ. lama berdiam.

tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pulak tempat bermain dan bersuka ria, kan?

for 2019, takde apa yg ku harapkan buat kalian di luar sana, selain sihat sejahtera dan baik2 saja. as for me, doakan jugak ikhtiar nak menambah ahli keluarga, from 6 to become  7 later 😂 boleh imagine turun rumah tak naik lif dah, anak beranak turun kat lobi teruslah naik kereta 🤣

till then,
take care n much love!

Friday, October 6, 2017

belanja sikit.




anak dara dah 6bulan. dah start makan dah pon.




p taman burung melaka. jumpa merak.


apa lagi nak update? oh lepas dekat setahun 6bulan tinggalkan dunia menanam, kini sy kembali nak aktif semula menanam pokok sayur/ulam/orkid.

dulu masa bujang, dok tgkat 11 pon masih bela orkid. sejak mabuk dan urusan kerja rumah yg tak pernah selesai ni, lambat sikit seru tu nak datang.

kini tidak lagi. mood menanam kembali semula. 2-3 jenis dah mula bercambah. bz beli pasu utk tanaman. harap rajin macam dulu hehe.

korang apa khabar? tengok kat blog yg fav, berbelas bulan diamkan diri.

lagi satu nak tanya, nape lately ada few bloggers kena saman eh?
and blogger sama blogger pon mau gado kah?
ingat dua2 zaman tu dah berlalu,
masih wujud lagi rupanya.

heh.

Sunday, June 18, 2017

Ameera


"kenapa nama dia simple sangat?"


laaa masalah dunia rupanya kalau ada nama pendek. lulz.

nama anak pendek2 mmg impian aku sejak 20tahun lepas.