Nuffnang

Friday, October 6, 2017

belanja sikit.




anak dara dah 6bulan. dah start makan dah pon.




p taman burung melaka. jumpa merak.


apa lagi nak update? oh lepas dekat setahun 6bulan tinggalkan dunia menanam, kini sy kembali nak aktif semula menanam pokok sayur/ulam/orkid.

dulu masa bujang, dok tgkat 11 pon masih bela orkid. sejak mabuk dan urusan kerja rumah yg tak pernah selesai ni, lambat sikit seru tu nak datang.

kini tidak lagi. mood menanam kembali semula. 2-3 jenis dah mula bercambah. bz beli pasu utk tanaman. harap rajin macam dulu hehe.

korang apa khabar? tengok kat blog yg fav, berbelas bulan diamkan diri.

lagi satu nak tanya, nape lately ada few bloggers kena saman eh?
and blogger sama blogger pon mau gado kah?
ingat dua2 zaman tu dah berlalu,
masih wujud lagi rupanya.

heh.

Sunday, June 18, 2017

Ameera


"kenapa nama dia simple sangat?"


laaa masalah dunia rupanya kalau ada nama pendek. lulz.

nama anak pendek2 mmg impian aku sejak 20tahun lepas.


Wednesday, May 17, 2017

semut berkawad satu satu hora horey!

salam..
lama betul aku tak masuk sini.
bukan takde apa nak dicari..
tapi sibuk uruskan benda yg lebih hakiki..
5 bulan tanpa berita tapi aku bukan menyepi..
teringat kawan2 yg masih ada atau yg telah pergi.

alhamdulillah aku selamat melahirkan seorang puteri.
masuk hospitalnya malam tapi dia pilih nak keluar dinihari 😂
saat ini aku masih lagi dalam tempoh berpantang itu ini.
maka jangan depan aku ko nak makan laksa atau mi kari.
lauk aku selang sehari panggang ikan tenggiri

oklah, masih nak menulis lagi,
tapi puteri kat sebelah mula nangis nak mintak dukung.
ok pantun x kena ahh apa aku peduli, chow semua,
jaga diri.

xoxo
ibu alis