Nuffnang

Tuesday, March 17, 2009

LAYAN 2

hari kawen kawan yg dah 21 thn jadik kawan saya..

oren fav kaler kakak ku, racheal ray.


lihat, dia budak bijak. tamat belajar dapat pingat emas...


aksi tak-boleh-blah..


rombongan lelaki tiba..

yer, sesi bergambar pulak..
_________________________________________

R. Muzaffar R. Muhzan, anak sedara tunggal aku...
_________________________________________


buat cucur udang yang tak pernah lengkap..
kemarin udangku lari dari rumah..
ini tauhu ku pulak lari dari rumah...
___________________________________________


azue, aku jadi saksi jatuh-bangun dia dalam hidup, finally.....
"zue, makaseh belanja aku naik kete ko :D"
___________________________________________

abaikan lembu itu.
lihat, anak2 sekolah bermarhaban, aku suka!
tingat masa kecik2 dulu..
sekali lagi, abaikan lembu itu.
(oh dan tong cat kaler putih itu)
hanya lihat semangat anak2 ini..
__________________________________________

sila abaikan kaki aku dan kaki papa budak kenit itu..
budak kenit nih diberi nama nur hani humaira
"rupa anak korean" kata aku.
"eh, tak macam jepun eh?" tanya mama dia.
aku dan mamanya teman sekamar waktu Uni dulu.
haih. dah tua aku rupanya..

lihat, aksi berposing tak-boleh-belah dari anak korean nih...
__________________________________________________

inilah ex-wife si pemain bandminton kawen cerai 12 hari sahaja itu..
sempat aku snap dari TV3, WHI siaran langsung.


jarak.kosta.merah
People are often unreasonable and self centred, forgive them anyway.
If you are honest, people wil cheat you, be honest anyway.
If you find happiness, ppl wil be jealous, be happy anyway.
The good you do today, may be forgotten tmrw, do good anyway.
Give the world the best you have and it may never be enough,
give your best anyway.
In the end, it is between you n ALLAH.
It was never between you and them anyway!
(TERBAIK!)

6 comments:

Tijah said...

tuan blog tu bila plak nak main tawen-tawen??

Hajar said...

salam...sokong tijah punya komen...tapi bukan main tawen2 tawww, nanti sehari je dah berpisah...tawen betoi2 ye alis...then dapat anak cam2 korean gak...

tasikmerah said...

cantik la pulak kaler oren tu... :)


.

||alis|| said...

kakjah: ailebiu kak, haha! doa kasik berkati2 skett. doa sorg ibu cepat laku, kan?

kakhajar: salam kak. betol3.. esok saya nak bagpacking pi korea, nak ikot?? makaseh atas doa :)

kaktasek: haa.. oren tantek kan, kak? tapi kalu aku yg pakai, harus laa kan, cam biskut oreo, orange flavor, hahaha!

monas2petronas said...

jap alis..jap2...jap2...BMW tu kete ko ke sape?

||alis|| said...

kakwin: wah.. nih kena YM nih, takbleh reveal, huhu...