Nuffnang

Sunday, April 26, 2009

[apa korang nak buat kalau jadi aku..?]

dah lama aku pendamkan benda nih sorang2.. tapi sampai bile aku nak diamkan benda nih, kan? melihat pada sokongan rakan2 blogger yg baik hati (setakat nih kawan2 blogger aku sume mmg TERBAIK), aku akan citer kan benda nih. ade sedikit malu, sebab melibatkan family, tapi demi maruah, terpaksa la kan....

citer dia nih pasal mak aku. haa.. mak aku dah lama berkenalan ngan sorang uncle nih. aku ngan adik2 mmg tahu la sapa uncle nih. kami address him as uncle Din jer... orangnya senang citer, mamak-looked la.. hidung mancung.


uncle Din nih nak kata hensem, tak jugak. kalau nak kata kaya.. kaya harta boleh laa.. kaya budi bahasa yg lebih penting kan? kekadang kalau Uncle Din nih sms, mak aku yg tak pandai main sms nih boleh tolong soh aku bacakan "kakak, tolong baca kan apa yg dia bagi nih..."...

aku macam..... hah??? SMS??? ngan ayah aku pon dia tak penah sms, ngan uncle Din nih siap soh aku tolong BACA kan... so kalau korang sbg anak, anak ayah plak tuh, ape perasaan kamu??

hmmmm.....

aku kalau boleh tak mau masuk campur dah, ini urusan org2 tua, aku muda lagi. tapi yg paling aku kesian, ayah aku la... dulu masa baru2 jumpa Uncle Din nih, mak aku siap soh ayah aku teman, abis sekarang bile dah berkawan rapat, ayah aku kadang2 mak aku tinggalkan...

dulu ok lagi laa.. uncle Din nih dok jauh skett ngan area aku.... tapi sejak dia dah ada tempat baru kat melaka, dan berpindah permenant kat area sini.. boleh kata every weekend, mak aku akan datang jumpa uncle Din nih.. kadang2 tuh tak sempat weekend, mak aku boleh pi jumpa org tua tuh. pergi mana korang tanya? org pompuan kalau tak shopping, apa lagi kan...?

aku dah hilang daya dah camner nak hilangkan mak aku nyer habit asal weekend jer jumpa uncle Din. aku mmg dah lost hope dah nih... tolong laa aku kawan2...



tolong la aku, camner aku nak kurangkan gian mak aku terhadap myDin mitc yg baru dibuka nih.. huhu... *SMS=kat Mydin 24jam kan bleh sms2 tanya harga barang2 yg discount tgh malam.
.
.
.

13 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

kak alis.....
nk lempang akak laju2 bley tak?
hehehhehe.

bikin gua panassssss jer...
hampeh btul...


bakar jer mydin tu.
hahaha.

Tijah said...

pari2...

ko lempang jer. pastu ko terajang sampai dier senak. pastu ko spray dgn pepper spray tu. pastu ko curah petrol pastu ko bakar budak ni idop. kalu dia idop gak lagi...ko hiris2 daging dia pastu ko siram dgn limau nipis. pastu ko gulung dia dlm karpet yg jual kat mydin tu pastu ko buang dia dlm longkang besar kat mitc tu.

*method diatas adalah ihsan CSI vegas, miami & nuyok! tengs to AXN

||alis|| said...

dikpepari: ahahhahahahahaha!!!!!!!!!! wakenabeb ke nih??? ahahahhahaha!!!!

kakjah: gile ko kakjah, sume method tuh under akta 302, kena gantung sampai tak idup oooo.... *nih marah sungguh nih mesti wakenabeb gak nih, ahahhahahahahahaaaa jugak!!!

yuyee cap limau said...

kak,nokngek la akak nie,kite baru nk bagi idea bernas,tetibe.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
perasaan ku dipermainkan...kak alis jahat...tembak kang

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

dikyuyee: ko pon wakenabeb gak dik? waa... aku bleh buat satu program cam nih la esok..
*weh, akak nampak ko follow belog 'begtangan', gile gigih ko...beg rm200-rm700 cap agnier tuh eh.. akak telan elio jer, hihi...

Ms.Lilies said...

aku rasa nak sepak ko laju2 boleh? tak pun tanam bawah building pak din ko tu....hampeh la ko dik.........beriya aku baca tau...cessss

Monkey D Luffy said...

BUAT PENAT JER AKU SAKIT HATIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

cis kek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fuhhhh


kenapa ek aku geram baca ttg curang

huhuhu

||alis|| said...

kakmimi: ampun2..... next n3 aku BUAT LAGI oke, hehehehe~ lalala~

zali: wah, huruf besar semuanya kah? ko nih apsal feeling terlebih sudah nih.. sapa yg curang sama kau, bagitau aku baa..

julietchun said...

Salam diak alis,
mungkin terlalu lewat utk kakak memberi pandangan tapi kakak harus suarakannya juga.

Dik alis,
anda mmg berbakat, teruskan usaha moga satu hari nanti bisa menggantikan tempat sasterawan negara.

cokolat said...

best tak mydin baru tuh?
besar tak?
selesa tak?
tandas bersih?
ekon kuat tak?

**soklan nak sakitkan hati lagi**

||alis|| said...

kakjuliet: salam kak...cadangan akan saya pertimbang tara kan dengan sewajarnya dan sewarasnya, sekian.

kakcok:
1-best.
2-terbesar di malaysia tak silap *kat sini ada troli TERBESAR malaysia, masuk MBOR.
3-selesa amat
4-tandas/surau terbaik~
5-ekon dier bawah 16' kottt..

p/s: nih mak aku dah ajak ayah p lagi nih.. ade diskaun lagi sempena hari labour semalaysia, barang kempen lepas rm9.90 jadi rm5.90, mau tak mak aku nak angkut ayah..

siap dengan pesanan :"kalau ayah nak pi sana tak boleh naik moto, kena naik kete.." huahuahua!

blokdrive said...

siot lo.. terkena gua..