Nuffnang

Thursday, April 16, 2009

apa sebenarnya...



salam;
disini saya nak bagi announcement ringkas. mesti ramaiii tak tau, saya nih ibu tunggal. hmm... camner nak ckp eh...anak pertama hingga anak ketiga mmg ada pada saya. tak bagi kat ayah diaorg, ialah, anak mata, anak rambut, anak tekak, mesti laaa ada pada saya, kan? mereka laa cahaya mata yg paling bernilai buat saya..

cahaya mata yg keempat, belog inilaa... PRSF. dan bulan mac lepas... saya dah selamat melahirkan seorang cahaya mata yang ke-5.

yang terbaru nih.. waktu dia lahir saya tak bagitau.. ye laa.. saya pon nak merasa jadi erra pajira kejap... kena tunggu 44hari baru baby dia boleh dimediakan...baby yg kelima nih, nama dia 'DapurGas'.. lahir area bulan 3 kemarin... so semua resepi saya akan berpindah ke sana laa... jemput la kesana, resepi saya takde hias2 bagai n bahan2 pon tak mahal, sume ada jer kat kedai runcit Abg Har,ops! and sume resepi ringkas.. takde laa nak deco lelawa.. tujuan saya lahirkan DG nih ialah boleh share resepi ngan kawan2 belog dan bila saya dah jadi surirumah 1 hari nnt, saya tak lupe apa yg pernah saya masak waktu bujang dulu....(citer dia takut lupa resepi n tetibe stuck nak masak ape!)

dan juga pasal saya nak separatekan life saya yg 'gegile' ngan life 'pompuan ayu patot duduk kat dapur jer ok'...!

inilah kisah saya. ibu tunggal yg amat sayangkan 'anak2' beliau...



huahuahua...

p/s: DG masih lagi dalam proses nak masukkan berpuluh resepi.. tapi tak sempat, saya buat berperingkat, buat masa nih ada la 2-3 pgs resepi.. mudah2.. kakjah: kari mamak ko pon aku belum try lagi kak, huhu...

6 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

huh...
bikin suspen!
hehehe...

Monkey D Luffy said...

gambar ko ker? :)

Cik Pah said...

huhu.. bagus, ko ade criteria yg bagus untuk dibuat menantu..

||alis|| said...

dikpepari: asam pedas ikan PARI nnt pon aku masukkan jugak, hahaha!

zali: yer la, pic aku ngan anak jiran, apsal? ko nak amek org gaji yg lawa2 jer, kan? aku tak lawa, so tak boleh la yer.. hihihi.. NEXT!

cikpah: yer, nih mesti tersampuk 'mertua vs menantu', apa ending dia? akak nangis tak, kak? pada saya tisu ade lagi 7rolls lagi, hihii...

Tijah said...

wahhhh!!! kau ni cam nak tarik perhatian kakpah jer. mentang2 dier ramai teruna...

kak pah. pls take note!

...
"B"

||alis|| said...

kakjah: sume itu bermotip kakjah.. motippppppp~