Nuffnang

Thursday, August 6, 2009

kuang kuang kuang!

Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membuka satu pejabat baru. Al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak bukak business. Tak tahu lah business apa, nanti aku tanya..!!

Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya. Ada laa 3 biji meja dan kerusi tiap satu. Almarinya, stationerynya la, tong sampahnya la, dan yang patut patut kena isi kat pejabat dan especially talipon!!

Dia ni boss kat pejabat tu. Selepas mengemas bilik pejabat, dia pon releks laaa kat dalam opis dia tu. Ye laaa boss lah katakan...Mula lah berangan tu berangan ni..!! Tiba-tiba pintu pejabat diketuk dari luar. Ah!! Mesti pelanggan datang ni. Lalu disuruhnya orang yang diketuk pintu tu masuk. Masa tu jugak dia angkat talipon dan ceritalah projek besar, juta2x.

Pura-pura kat depan orang yang datang tadi. Orang yang datang tadi hanya duduk diam tak kata apa apa. Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak talipon tu lalu dia pon kata kat pelanggan yang masuk tadi "Errr... maaflah, sibuk sikit. Maklumlah projek tu projek ni tak boleh nak biar. Kena arrange appointment dengan client. So, boleh saya bantu encik?

Dengan selamba pelanggan itu kata:

"Err..encik..saya ni dari Syarikat Telekom Mesia... datang nak sambung talian talipon....

KUANG KUANG KUANG!!!


.
.
.

12 comments:

Ms.Lilies said...

aku budget org yg dtg pasang line tu mesti penuh syak wasangka kat bos tu ekekekeke

paRi-paRi sYurGa said...

dah penah baca citer ni...
kat dlm emel..
hahaha..

Monkey D Luffy said...

haha

joegrimjow said...

ni kisah benar ke?
haha

Tijah said...

wakakkaaaa...

ko giler kan? letak mendalah atas nihh....

ko tak jawab lagi soklan aku yg aritu...

sila jawab secepat mungkin ok...

hahahah

julietchun said...

pasni org telekom tu takut dah nak pegi opis dia,kekekekeke.

||alis|| said...

kakmimi: kekeke, eh aku penah jumpa la, buat2 kol sekali hp yg sama dia pegang tuh bunyik maa.. kantoi!

anim: dah betol la tuh, ahahaa! idea dok mari la dik...

zali: gapo mu? oit, golak yo..

papajoe: awat, mu pnah jumpa yg real ka?

kakjah: yo la, dah kono marah, kekeke! eh, soalan apakah itu? berapakah nilai ringgit mesia soalan tuh? hehehe..

kakjuliet: silap2 takmo p buat urusan lagi dah, kalau dapat dia pass kat keliq yg lain, ahaha!

IdzaRis79 said...

hheheeh..

mmg lawok!!

*mo0ney_seLamaH* said...

sengal

||alis|| said...

idzaris79: hehehe.. lawak tuh sikit2 bleh la, jgn yg banal, kekekeke!

selamah: meh aku up kan lagi sengal tuh ;P

Tijah said...

sama cam ashley, matik2 igt kak jah carik ko bersama cem..

pelik la sket, cem baru sembuh, kak jah baru baik penat, pastu mai melaka jmp kak TM jer..


KAK JAH: KO TAK MAI CARIK AKU, SIAP KO! :P
____________________

abes aku nak cari sapo laie?
wakakakakaa....

||alis|| said...

oit! kemain suka dia kan? kekeke!