Nuffnang

Tuesday, March 1, 2011

baby burung

ini ibu burung kelicap, dia nak masuk sarang. nak bagi baby dia makan. ayah dia keje. petang2 nanti dia balik laa..


sarang burung kelicap


baby burung kelicap+jari batang seraiku, bak kata kak juliet ;)
eh tapi nih nampak kuku jer. saja tau dak alis nih ;S
.
.
.
rumah rezeki, kata ibu. buat sarang betul2 depan pintu rumah kami. sekarang nih ada sepasang burung merbah pon ada buat sarang rendah, tapi bukan kat area rumah, kat pokok puding yg ayah tanam luar rumah. yg kelicap nih sekor jer baby dia, baby burung merbah ada 2 sekor. mata dia besar eh rupanya.. ;)
.


14 comments:

tasekM said...

MC tu hari jumpa anak kelicap.
sarangnya terjatuh.
maknya ntah ke mana.
dia bela.
satu hari dia bawak anak kelicap naik basikal.
nak bawak gi jalan2 katanya.
anak kelicap terjatuh.
mati.

MC melalak.



lantak ko la labu...

ha ha.


.

||alis|| said...

lahaiiiii..... kesian MC.

jap, 1 soalan: MC bawak anak burung kelicap tuh letak atas apa? dlm bakul beskal dia ke?

tasekM said...

dalam bekas plastik macam tools box tu.

tak jatuh pun harus mati ye dak...?

ha ha.



.

Ms.Lilies said...

Kesian aku xkenal burung kelicap

||alis|| said...

kaktas:
hoho... mati sebab pengsan takde o2 ;D


kakmimi: nanti tgk burung merbah macam mana pulak yerr ;)

marinahunny said...

mmg membawa rezeki lah kalu burung buat sarang depan rumah ni..

julietchun said...

wah! dah pandai mengenal burung kamu ye :D

||alis|| said...

kakmariah
tuh laa orang tua2 cakap, saya tukang dengar jer ;)

kakjuliet
sejak ada iklan "burung apa... burung murai...." ;)

Tijah said...

tu tanda tuan rumah nak terima menantu.

eh!

||alis|| said...

kakjah
eh eh eh... gitu eh? kalau masuk rama2 pulak, terima apa eh? ;D

Tijah said...

rama2?

tu tanda nak timang cucu.

ada brani?

||alis|| said...

erk???

eh.. memang pon, adik no 4 saya sedang wek wek wek. ;P

Tijah said...

pandai kona kelain kannnn?

nur athirah said...

asslmkm.. tmpg tanya mcm mana nk bg anak burung kelicap mkn...dan apa.mknnnya?