Nuffnang

Sunday, April 17, 2011

ilmu hari ini. ilmiah sungguh terasa.


Bandar Derby Line melintasi AS / sempadan Kanada. Sempadan ini melalui bandar, malah melalui beberapa bangunan dan rumah.

Dalam beberapa keadaan, sebuah keluarga memasak sarapan pagi di kanada dan memakannya di AS. Derby Line juga rumah bagi Haskell Free Library dan Opera House, yang sengaja dibina di semapadan.

Panggung opera berada di Kanada, tetapi pintu masuk ke opera, dan sebahagian besar kerusi panggung, berada di Amerika Syarikat.Oleh sebab itu itu pasaraya yang berada di sempadan ini, mempunyai dua alamat surat menyurat, satu untuk AS dan satu untuk Kanada.

JKM: cuba tengok2 sempadan rumah korang bersebelahan dengan apa?


.

2 comments:

rosdiana said...

nih ala-ala kawasan rumah akak gak nih(uii stetmen takmo kalah)

taman sebelah poskod cheras, tmn rumah akak poskod hulu langat.

err.. kena mengena tak dgn konsep entri ko ni dik?

||alis|| said...

kakwos: belakang umah? nak masuk koordinat umah nih, senang nak gps esok, aci serang jer.. ;P