Nuffnang

Tuesday, July 12, 2011

bila rahsia besar datang sendiri pada kamu.

selama hidup, kita pasti akan berjumpa dengan seseorang, atau sesiapa yang datang sendiri pada kita untuk datang memberi sebuah rahsia. besar atau kecil, bukan persoalan, rahsia tetap rahsia. kadang kala bila rahsia itu melibatkan keaiban seseorang, lagi laa rahsia itu perlu dijaga rapi.

berapa kali, aku TERtahu rahsia2 yang kadang kala tak perlu pon aku tahu, tapi akhirnya membuatkan aku membawa mereka ke mana saja aku pergi. aku akan rasa terbeban sendiri, tanpa paksaan mana2, dengan rahsia2 ini. ok, cukup cerita pasal rahsia.


jom cerita pasal penat. org tua2 cakap, kalau penat, jangan cakap penat, nanti penat betol, baik diam jer. tapi aku penat lain. penat aku ialah....

penat mental, itu yang terbaik untuk dikatakan. penat mental lagi jauh berapa kali penat dari mental fizikal. pada aku, biar aku penat fizal, dari penat mental. contohnya kes asri dulu, aku yang bukan kaki jogging nih, berjogging 5kali pusing dalam taman rekreasi puchong-hicom sec 28 dulu, semata2 nak lupakan mamat tuh, dan malamnya, sampai 2 mlm berikutnya, dua2 kaki aku sengal dan sakit... 3mlm jer lupa dia, lepas tuh, ingat balik, sedih balik.. dan masih tak mampu nak lupa dia, lupa pada sikap sambil lewa dia terhadap setiap satu perbuatan yg aku lakukan... bukan mengungkit, dia yg membangkit.. haih.

sebab penah sampai satu peringkat, aku gosok gigi pon boleh nangis bila teringat apa yang dia buat aku selama nih, aku boleh menangis teresak2 sampai kelabu biji mata waktu tgh main game deluxe dinamite (atau kata ami, anak bos umo 4thn tuh, "game tembak telur dinosor"), sakit tak sakit aku masa tuh. tapi siapa tahu? ada laa 2-3 kawan rapat yang tahu, tapi tuh bukan rahsia, cuma mereka yang mahu rahsiakannya, ehem!

bila kebanyakan sedara cakap "dak alis nih aku tgk tak macam orang putus tunang pon, happy manjang..." tanpa mereka tahu, aku happy luar jer, dalam nih dia punya sekah, Allah jer yang tahu. mujur Allah bagi aku jiwa yang tak mudah rapuh dengan apa yang jadi, sapa sanggup face, bekas tunang putuskan dengan cara 1 sms dan itu saja. tak semua kuat. dan kerana itu, aku bersyukur aku tak terjun sungai ke lopak air ke sebab diuji sebegitu.

paling2 aku buat, masuk JJ, shopping la kau sampai lebam, apa? duit takde, takpe, korek tabung. janji aku happy. dan aku tak tahu la, kenapa bila aku sedih, aku shopping, masuk JJ, masuk Tesco, rasa mak aihhh.. tenang sungguh!


nih citer pasal shopping, bila korang nak start shopping raya nih?

eh, pasan tak aku kupas skettt jer pasal tajuk n3, yg lelebih aku kupas tang asri plak. haih.

10 comments:

tasekM said...

ko nk rahsia buat bahulu..?

hehehe...

:p



.

julietchun said...

separuh jiwaku pergi
memang indah semua
tapi berakhir luka
kau main hati
dengan sadarmu
kau tinggal aku
benar ku mencintaimu
tapi tak begini
kau khianati hati ini
kau curangi aku
kau bilang tak pernah bahagia
selama dengan aku
itu ucap bibirmu
kau dustakan semua
yang kita bina
kau hancurkan semua

gadisBunga said...

tu le org. sume kite buat salah. GB ditanya 'ai...seronok aje....tak fikir langsung ke pasal nak cari jodoh ke hape?'

huh. buat dek je kan? soping jom!

||alis|| said...

kaktas: heheeeeee... ada pengeras nak ayam dara tak? ;P, kak, dah jumpa acuan 6 ekor tuh? kampung jawa ada. try carik.

kakjuliet: huawaAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa
T__________T

gB:
kannn.... aku hangen jer. dah tuh ko nak aku meratap2 depan ko ke? deh.

Ms.Lilies said...

ehem...
anda kuat lagi gagah dalam dan luar

;)




aku x soping lagik ni...
org lain lama start dah hahaha

||alis|| said...

kakmimi: ;) :) :) ;)

mana nak shopping? jasko jer la.. masuk tesco kang jumpa asri. huh.

rosdiana said...

sbb tu lagi baik kalau tak perlu jadi pendengar setia kepada masalah orang.

takut tak tergalas bahu nak nyimpan rehsia org.

kan?

||alis|| said...

kakwos:
aku nih yg selalu bagi masalah kat org utk didengari, camno tuh kakwos?

Anonymous said...

suka bila part GB bagi komen....
mmg betul pun....

||alis|| said...

annoy:
betol betol betol ;P