Nuffnang

Tuesday, July 26, 2011

Tuhan tak pernah zalim..*edited.. sambungan..


crdt

kisah satu hujung minggu...
sepasang suami isteri, sepasang anak yang kecil2 lagi, berjalan2 lalalalaa shopping raya lalalaalala masuk satu shopping mall nih lalaalalaaaaaa nak keluar kereta lalalaaaaaa... tepi kereta ada troli shopping lalaaaaaa... dalam troli ada salah sebuah beg macam kat atas, lalalalaa.. ori nak, lalalaaaa....

isteri nampak, cepat2 jerit kat suami:
"ABANG! CEPAT AMEK BEG TUH, SEBELUM ORG LAIN NAMPAK!!"

suami amek. isteri belek. "beg ori nih"

dua2 belek dalam beg, untuk mencari tuan punya beg. jumpa henpon canggih, jumpa RM (banyak helai gak laa dia punya 50), jumpa macam2 barang berharga.

"nih mesti shopping banyak sangat beg sampai lupa nak amek beg sendiri nih" ujar suami.

"kena tepon owner dia nih bang..." isteri cemas.

"kejap2.." suami mula amek henpon tuan punya beg.

suami pandang isteri, isteri pandang suami. dua2 tak reti. eh henpon tuan punya beg nih canggih beno ler, caner nak korek2 isi tepon nih...

akhirnya, lepas 5minit...
jumpa!

.ABANG SAYANG.

"haaa... nih mesti asben tuan punya beg nih" isteri meneka.

"abang cuba tepon no tuh, guna henpon abang" suami mendail.

"assalammualaikum.. haa bang saya ada jumpa satu henbeg nih, dlm henbeg ada henpon, saya jumpa no abang terus saya tepon. abang kat mana nih yer.."

"oh yer ke, Allah! haaa..baik, saya akan patah balik nih nasib baik belum masuk highway lagi" suami tuan punya henpon bersuara.

isteri mengeluh sikit, baby kecik dah nangis2 sebab kepanasan... yg kakak nak merengek2..

"nak tunggu lama ke bang?" isteri bersuara.

"tak lama, kejap jer nih, diorang kat depan zoo melaka tadi, nak balik dah"

20-25minit kemudian, tuan punya beg dan suaminya sampai ke shopping mall tersebut..

lepas tuh....

---------------------------------------------------------------

cer teka, apa jadi lepas tuh?

***
lepas puas menunggu... pasangan tuh datang... kemudian amek beg, lepas tuh si suami dan si isteri pun masuk shopping mall bersama2 dengan anak2 mereka. sekian.


*amacam, rasa nak bagi aku sedas dua das tak? aku tak salah eh.. sebab suami isteri tuh tak cerita habis, sapa suruh! nak sedas, bagi kat diorang, haha!

8 comments:

Ms.Lilies said...

aku tak nak teka...
ko suka potong ke'stim'an aku la lis...

copekkkk cito

mr edz said...

lepas tu optimus prime pon mengalahkan megatron dan sentinel prime...

||alis|| said...

kakmimi:
musti akak benganga ngan sambungan dia.

mredz:
dah tgk 'hanna'? best tuh..

tasekM said...

hantu alis.
aku tak nk teka.
aku nk tau apa ending je...




.

||alis|| said...

kaktas
eh, yu pon terkena ke? adehhh ;D

Kapten Atok said...

potong stim

marinahunny said...

sambung laaaaaa... :)

||alis|| said...

kapten
:D

marinahunny
baikkk... :P