Nuffnang

Monday, December 16, 2013

berapi dengan merapi

"nanti tolong carikan bil dari kilang berapi, merlimau" arah bos pagi ni.

"kilang berapi ke kilang merapi?" saya cuba mengesahkan.

"kilang berapi" tegas dalam nada.

ok.



saya selalu terfikir, kenapa orang suka bagi nama tempat berbunyi pelik-pelik.

*gunung merapi tu bukan kat indonesia ke? ok, sy sarapan lewat harini.

10 comments:

t.a.t.a said...

sarapan lewat, sarapan apa?

||alis|| said...

cepatnya cikta :)

saya makan ringan-ringan untuk pagi nih.

niat buat sup labu terbantut, rebus labu malam tadi, tertidur, lalu renting labu2 saya. bahaya.

saya cerita pasal makan pon panjang berjela. haha!

||alis|| said...

*rentung

ni yang tak suka blog via pc nih, haihhhh~

t.a.t.a said...

kak, seb baik labu tu tak bertukar jadi kereta kuda kan?


hahaha

||alis|| said...

hahaha~ labu-lah sangat!

julietchun said...

nak cari kelainan kena bagi nama havoc sikit :D

||alis|| said...

sudahnya smpai balik keje sy x jumpa2 bil tuh. rentung dh kot.. haaaha

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Masak lemak labu makan dengan sambal ikan memang best..

Nama kalau grand memang org mudah ingat dan bisnes boleh jadi kencang.. sebab itu kedai2 mamak.. suka letak perkataan 'maju'.. ali maju.. ibrahim maju.. mendalam doa tuh :)

||alis|| said...

T3Pcute aka kak iina

labu ada sebelah lagi. boleh la masak weekend ni, hihi. tengs.

ya kan.. kata2 tu doa. bila bubuh maju, makin maju bisnes dia... :)

Dandelion Girls said...

http://iniblogdandelion.blogspot.com/

- blogwalking =)