Nuffnang

Friday, February 14, 2014

pernah terfikir?


1.Mengapa orang membayar untuk naik Ke KL Tower dan kemudian teropong dari atas untuk melihat hal hal dibawah?


 2.Kenapa terdapat cahaya dalam peti sejuk tetapi tidak dalam freezer?...


3.Mengapa lagu A-B-C sama dengan lagu Twinkle Twinkle Little Star?


 4.Adakah menekan butang lif lebih dari sekali membuatnya tiba lebih cepat?


 5.Kenapa 'keyboard SPACE BAR' bunyi lebih kuat apabila ditekan berbanding yg lain?


 6.mengapa kita tekan lebih keras pada 'REMOTE TV' apabila bateri telah lemah?


 7.kenapa apabila kita menyebut abjad LMNOP dengan laju?
 
 
:)
salam jumaat
 

12 comments:

t.a.t.a said...

Aku suka yang no. 1 tu. Yang no. 6 tu pun selalu buat. Hahaha.


bagus entry ni.

tasekM said...

kenapa la ni aku dh mula minat sharnaaz ahmad?
kenapa lis..? kenapa..?

kah2.


.

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Alis

kenapa ko tanya semua soalan ini?kenapa hehehe..

||alis|| said...

cikta

aku suka semu sbb aku buat sume tuh, haha!

||alis|| said...

kaktas

sejak tgk bukan kerna aku tak chenta ke kak? hiks.

||alis|| said...

kak iina

sebab semuanya aku penah buat kak, haha!

Tijah said...

si tas tu kenapa? bajet kak zemi sgt kan ske hanakhikan. kihkihkihhh

Petak Bunga said...

lif kat uitm kena tekanno sebelum naik lif..
dlm lif ada buton emergency je.. agaknya sebab ramai suka tekan2..

||alis|| said...

kakjah

puas la gua fikir 2mlm sapa laa kak zemi tuh.. rupanya.... raja jemi. heh!

||alis|| said...

petak bunga

hai awak :)

stress button lift tuh. tapi mmg habit la. button luar lift yg hala atas bawah tuh pon kita suka tekan byk2 kali nk kasi "cepat" :P

tasekM said...

tijah kalau tak bergaduh dgn aku tak lena tidur gamaknya... kah2.


.

||alis|| said...

kaktas

tetibe nak setuju dengan penyataan di atas. hihi