Nuffnang

Monday, October 27, 2014

bunga kuku

penah tau bunga kuku?

tanda putih2 yang ada di kuku. cer korang check.

aku penah meroyan kat skola sebab kata budak2 kelas dulu,
siapa ada banyak bunga kuku, dia bijak.

aku meroyan sebab sepanjang zaman skolah,
bunga kuku aku wujud tak sampai 5 kali.

acaner tak sedih? korang gitau aku. uhuh~


kawan baik aku si siti plak, tiap kuku dia berbunga2!
dan dia mmg bijak!
no 1 semata dalam kelas selama 6 tahun tuh.

aku yg takde bunga ni paling tinggi dapat no 4 T___T
sekolah cina.


bunga kuku,
suratan atau kebetulan.

*idea entry terbit tiba-tiba sebab wujud bunga kuku kat jari telunjuk kanan aku, please stay a bit longer, perasan sikit aku bijak, kahkah!*

13 comments:

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

bunga kuku tuh camna.. nie 1st akak dgr.. sok kita date ko tunjuk kat akak lah

||alis|| said...

kekeke, boleh kak.

tapi sy penah baca secara sainsnya bunga kuku tuh wujud sebab kurang kalsium dalam badan, hihihi~

Nastyna said...

tau bunga kuku, tapi tak pernah tau boleh bijak dgn itu hahahah. tapi I bijak ajer... bijak-bijak... hahaha pandai-pandai more like it.

||alis|| said...

kak nas..

haha, bebijak je yu kan kak? lulz.

Hajar said...

Salam
Ingat lagi kat akak?
Klu ingat mmg bijakkk

||alis|| said...

kak hajarrrr!!!!!!!!


ingat2!!!!! kakakkkk, rindunyaaaa!!!

||alis|| said...

kak hajar kindly drop me some email pls, nk jumpa conct link akak kat blog akak.

alis_mysara@yahoo.com

thanks kak

waaaa terus teringat zaman2 fotopages :P

TukangKebun said...

Rasanya pernah baca sebab kurang sesuatu khasiat mengakibatkan ada bunga kuku ini.
Mungkin zaman belajar banyak serap khasiat pakai otak jadi banyak bunga kuku kut hehehe....

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

gadisBunga™ said...

bukan bunga kuku ni muncul sebab ada orang minat kita ke? hehehehe

||alis|| said...

kak diana (tukang kebun).. kurang kalsium rsanya. rasanya-lah. hihi

||alis|| said...

hi aqua.. thanks. nnti sy blogwalking yer.

||alis|| said...

gB: oye? x smpai 5x maksudnya... ok foine. takde org minta pon. kita je asek minat org. haha