Nuffnang

Tuesday, June 9, 2015

jenis seorang aku

aku: weh apsal dengan kau? tengok lately posting fb semua sayu2 layu2..
Dia: adalah.
aku: oh. ok.

(case closed)

satu hari kemudian..

Dia: weh, ko kat mana sekarang ni?
aku: adalah.
Dia: alaaa cakaplah. ko buat apa kat sana? keje ke? ko p ngan sapa? acaner ko boleh smpai sana? berapa lama dah ko kat sana? apsal aku tanya kat fb ko x jawab? mak ayah ko sedara2 ko bagi plak eh. mana ko dapat offer travel mcm ni weh. ko tak balik ke puasa n raya ni? lamanya ko kat sana? berapa lama ko nak dok sana? weh weh jawablah. takkan bz keje kot...?!
aku: (............)

(..... dan lepas tu kejap2 pm aku nak puaskan hati dengan jawab soalan dia)

nampak tak permainan dia? aku bukan jenis paku buah keras. ko buat aku. aku buat kat ko balik. prinsip aku antaranya paling mudah nak ikot ialah, KALAU ORANG TAK RASA NAK JAWAB LEPAS SOALAN PERTAMA, AKU TAK TERUSKAN. dah dia taknak jawab. ko paksa2 buat apa kan. kita ni umur berapa? 3? 7? masing2 dh berbulu atas bawah pon masih tak.boleh nak fikir. haha. maaf. hamba cakap yang benar. bagi can lah. bukan selalu.

tak geram. cuma aku tak faham. kenapa.

korang mesti encounter ramaiiiii manusia mcm ni kan? biasa aku abaikan je. nak petik aku manusia jenis apa. petiklah. aku sekarang dalam keadaan dimana lantaklah. aku dah x masuk buku dah. bak kata sorang bff, live utk diri sendiri.

6 comments:

Nastyna said...

takper la kalau u tak nak bagitau I u kat mana pun, tapi yang penting I am happy!!!!! at least ada kawan "sedingin" hahahaha at least u can faham now bila I cerita akan pemberontakan suhu hahahah since most member perantau yang I kenal kat blog macam dah kembali ke malaysia. Omg am happy hugssssss.

And I pun sama macam u, I tanya sekali jer, tak nak jawap dah la.. bukan masalah I pun kan. hahaha

||alis|| said...

haha meh baling 1 email ke aku alis_mysara@yahoo.com ser. kena hujan sikit terus demam 4hari. melampau kan. homo dari malaysia sangat! sini ramai balik gak. pasal x boleh nk hadap puasa berbelas2 belas jam. haha!

pemberontakan cuaca. ok. term itu boleh jadik fav term of the year mak.

tasekM said...

aku ni plak lis... tak berapa suka menanya itu ini.
aku takut soalan aku tu mgkn buat org lain tak selesa ke apa...
makanya aku banyak diam.
akibatnya aku nampak sombong.
tapi.
kalau org bercerita dgn sendirinya... aku akan dengar..






.

||alis|| said...

hola kak tas!
betul. orang dtg cerita. kita dengar. tak jadi tukang solusi tak dpt. hurm.

athiqi ariff said...

xde org yg dpt hidup sorang2..mrk tanya sbb mrk concern..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI