Nuffnang

Wednesday, December 3, 2008

buat aku tersenyum part 2



alfidah, budak tuisyen 1 tempat ngan aku dulu, call petang tadi...
aku tgh layan Zzzz, tak angkat, then tak return call plak~
*dalam hati, pelik. pasal dia nih sekelas ngan aku masa form 3 dulu,
then abeh pmr, aku cabut, pasal dah pandai, ta yah tuisyen lagi *sengal!

so, since 10 thn yg lalu, mmg kami lost contact. sebenar2nyer.
tapi ade gak la dengar kabo berita dia from kawan aku gak dulu,
misalnyer during dia kawen, and latest masa dia tgh sarat.
baby gurl dia pon lani dah 11month old. lame laa...
pertanyaan: apsal dia tetibe call aku? nak2 lagi selama 10thn nih,
mmg dia TAK PERNAH CALL.
tadi 10malam. dia call lagik: aku terus angkat, pasal hp sebelah aku.
al: kak, kenal saya lagi tak...
me: (buat2 tak kenal, nak kaco dia.), hmmm.. sape nih yer?
al: ala.. alfidah nih.
me:oo.. al, budak 1kelas tuisyen steven goh yer? (hahaha~)
al: kak, nak tanyer nih, akak kat mana skrg nih?
me: kat umah la, nape (*pelik)
al: bukan kat hospital?
me: HAH??? akak nak buat ape kat hospital?
al: o... akak bukan hospital la nih...
pelik aku ngan si mak budak nama alfidah nih..
buat apa laa aku nak dok hospital kalu aku nih sehat walafiat, alhamdulillah...

so here's the whole story goes:
al, my tuisyen mate nih pi hospital nak ziarah kawannyer, khaliesah,
my tuisyen buddy gak dulu, admitted, sebab doktor nak belah dia. *ngeri.
bila check nama pesakit kat senarai katil...
tibe2 al nampak nama AZLINA LATIB, katil 102!
al terkejut la.. apa aku buat kat hospital? al pon terkejut...
buat apa la kak azlina kat sini..
lantas dia tanyer lagi...

"akak dah kawen ke? tak dengar pon akak kawen?"
"mmg la akak blom kawen. pasal tuh ko tak pernah dengar berita akak kawen" * buk!
"ooo... maknanyer azlina latib katil 102 tuh bukan akak laa..."
"kenapa?"
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........
...........
............
.............
..............
...............

"PASAL SAYA KAT WAD BERSALIN PETANG TADI....."

aku: (CONFIRM MALAM NIH TIDUR LENA, HAHAHA~!!)
nak.kembar.3.terus.boleh.

1 comment:

susu dalam botol said...

hello orked yang chomel ;)