Nuffnang

Saturday, March 28, 2009

nak tutup lampu ke?

dah hampir 8.30pm. yer, saya sokong 60 earth hour nih..tapi aku masih sedar diri. masih dok menumpang di rumah ayah :P

kalau tepat2 8.30 ko tutup lampu satu rumah.. ha, nanya plak kang. tapi aku akan meminimunkan penggunaan lampu, lampu hall tadi guna florensent, tapi sebelum 8.30 lagi aku dah tutup, tukar ke lampu kuning (lower watt). even dalam bilik tgh menaip nih pon, aku guna lampu kuning (adik aku kata lampu malam pertama, poyo la ko dik!)

kalau nak ikutkan, sokong mmg boleh sokong, kalau aku dah ada rumah sendiri esok (insya'allah), aku akan tutup semua lampu yg ada tanda sokongan. tapi buat masa nih, harus laa ada rasa hormat pada ahli keluarga yg lain. cuma bila bonda aku ckap satu benda nih, buat aku terfikir gak....

"kalau laa semua orang betul2 tutup lampu 8.30 sampai 9.30.. ramaii la perompak masuk rumah..."

hmm.. sesuatu juga disitu walau pon cam tak berapa nak logik. tapi tetap sesuatu. sedang mendengar azan dilaungkan dari tiga masjid terdekat sekitar rumahku kini :)

JKM: pada saya impak TERBESAR bila SEMUA KILANG & pengguna primer elektrik ikut program earth hour nih, kan?

8 comments:

Tijah said...

aku tutup lampu...cem bukak!
aku tutup lampu...cem bukak!
aku tutup lampu...cem bukak!

kena 3 kali...aku fedap!

Ms.Lilies said...

aku pun off lampu...3 beranak tergolek depan tv yg on hahahaha

yuyee cap limau said...

blik tetiba jd gelap..tgk sekeliling pon gelap..igt blacout rupe2 pihak kolej kite mmg menyokong earth hour nie..blh la plak lupe..adoi seb baik kt dah pas mndi kalu x mmg menangisla..opeettt tlg..heheh

||alis|| said...

kakjah: belum cukup tuh kak... dia kena 4 kali setengah tutup-bukak lampu tuh.. abes tuh, lampu tutup, tv ko on tak? ahaha!

kak.lilies: sama la kak, rumah kiter pon tv/lappy/kipas ON, hehe~

adik.yuyee: nasib baik den dah habis U... hehehe.. err.. maggie kari hang ada lagi tak extra? pass sini skett..

kakpiah said...

alis..
cito sebona kak tijah ko tu ceni...

jah tutop lampu peh tu larik masok bilik ngan carlos..
peh tu cem bukak balik lampu sbb dia takot dok sensorang...

betoi tak jah??
:D

||alis|| said...

kakpiah: hamvoi-hamvoi kakpiah... aku nih fikiran cepat bersimpang-siur tau.. ko nak simpang mana kak?

-simpang yg apek salu ckp kan tuh.
-simpang yg nabil salu ckp tuh.

ataupun;

SIMPANG YG KAKJAH NGAN KO KATA NAK TUNGGU KAKCOK JENTAYU TUH..

ha, mana satu kakpiah?

cokolat said...

aku dtg nak bagitau
aku dah bagi ikan2 omeh ko tu makan tadi
sangat gelojoh...
berebot2.. xtau berator!

||alis|| said...

kakcok: datang nak bagi dedak jer? haih..bagi laa diorag makan cikencop ka.. spagetti sos prego ker.. hehehehe!

makaseh ye sudi bagi makan kek ikan den tuh haa..