Nuffnang

Tuesday, March 24, 2009

tag cik khai.. haihaihai...

cik peguam, gua baru perasan la tag you.. haha! dengan kadar segera aku menyelesaikannya!

Rules & Regulation:
1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Additional rule:You can answer by just typing it, or put a picture to make it 'FUNer'

Deodorant
sejak pandai nak wangikan keti', mmg guna Nivea (ayah aku panggil ODORONO oke!!! hahaha!)

Toothpaste
Halagel, merangkap pengeluar utama sumber gelatin halal di Malaysia.

Shampoo
sunsilk+perapi (brand lain jarang guna, sensitip yer..)
adik bongsu aku cukup berbulu bila aku ikut gaya nicol waktu dia lenggok pinggang dia kat iklan...
"eiii kakak, tak sesuai OKE!!!!!"

Razor
beli 3 percuma satu (takde brand, ahahaa!!)

Underwear/Lingerie
SouthField @ Tesco..

Make-Up
sejak padai tenyeh wajah, pakai cap ayam, kekadang jer MAC.

Perfume
one drop perfume.... wangi hingga ke malam.. hikhik..

Car
waja campro adik, kalau dia ke laut, aku pemilik tumpangan.. tapi apa2 toyota aku suka. Sakoya? sakoya pon sakoya laa senah... nissan, fairlady Z tetap dihati!

Airline
none, tapi mid June nih naik MAS, i'allah.

Backpack/Purse/Wallet
paling sayang, backpack biru 'Antioni Team Challenger', puas jelajah satu mesia ngan dia jer, tak bawak bantal busuk pon takpe, janji dia ada.. Purse: errkkk.. gegirlnyer!

Shoes/Sandals
shoes: sepot shoe POWER.. mmg POWER, haha!
sandal: sandal jenama ASADI!

Jeans
gua ada 2lai jer, sume stok takde brand. boleh?

Handbag
gua jenis tunggu Guess stok kastam datang, dua kali setahun, sapa nak? sapa nak? hehehe... ada org nak soh beli Liz Corbone ke hapa namanyer.. takmau la! rm300++ oke..aku bukan gegirl sangat...

Heels
kalau nak stok ayu-ayuni, Velentino/Vanni (pasal sume ada saiz 12 dan berHEEL :P, tinggi dah 166cm ada hati nak heel bagai!)

Computer
Lappy Compact, baby..pasal belum setahun lagi :) *tapi lid dah penah tukar sekali, nasib masih under guarantee, kalau tak, ratus2 melayang!

Search Engine
pakcik google, lani baru guna kak yahoo.. tapi nak tukar balik later..

TV Channel
sume local tv kecuali TV1.. paling suka ntv & 8tv

Cell Phone
Nokia yg takde N..

Beer
errr.. jack and daniels termasuk dalam beer eh? ahaha!!

Soft Drink
radix cola, boleh?
f&n orange (kalau ngidam sure aku belasah tetiap hari)

Fast Food
McD *sejak boikot terus aku blaja buat wedges/whipped potatoes/koslow, KFC style, sedap gak, lalala...

Pizza
shakeys, pasal depa ada baik nyer bonding ngan customers.
*penah lepak sana, kiterorg borak2 la pasal hari tuh bday kawan aku, agaknyer waiter dia dengar, gitau kat manager.. alih2, tgh dah sudah nak makan, semua krew nyanyi 'happy bday' kat kawan aku, siap bawak kek half kilo, ngan lilin bagai!!! hahaha.. happy2...

Cereal
nestume, 1st time aku makan ialah tika usia 13tahun, kesian kan? tuh pon masa nak tunggu bus 6.45 pagi kat rumah kawan aku (yg ada gambar kawen pakai baju oren tuh), mak dia bancoh ngan milo, adeh... nikmat yg hikmat!

Chocolate
sume, kecuali cat-burry. paling suka: Kinder buano!!!!!!!!!! (salah eja? ah.. lantak)

Ice cream
Walls. any kind of it... hmmm... teringat msa keje koop, pakcik lori akan bagi kami free verdetta (betol ke aku eja nih) semangkok, sebulan sekali. then tiap kali dia datang, kami jerit siap2.. "pakcik nak ais krim mahal satu!", dia akan jawab : "haa... amek laa.. pakcik belanja", so, amek yg rm2.90 nyer.. haha! kejik2...

jarak.kosta.merah: sapa nak kena tag, amek la, buat..

7 comments:

julietchun said...

mmg org dulu panggil odorono tak kira ape brand pun kan.

Cik Pah said...

salam singgah - ohh ade dua persamaan kita nih.. pakai shampoo sunsilk ngan suker sgt makan cokelat kinder bueno.. amat setapp...

Tijah said...

yg sama dgn aku adalah...coklat kinder bueno! aku sker mkn lepas taruk 1 jam kat atas dashboard masa panas. coklat dier cairrrrr koo....sodap!

||alis|| said...

kakjuliet: kira kiter nih org zaman sekarang la kan, kan? haha!

kakpah: salam singgah kak.. setelah ditelek2, muka mu macam rupa kawanku di KL kini... hehe.. ok, noted: kinder bueno~

kakjah: aik kak, penat jer aku bubuh sebanyak mungkin, SATU jer persamaan kiter.. nehi bethi..nehi..

kakpiah said...

klakar la ko menjawab..
wakaka..

pas nih nk gi carik kinder bueno la.. tak ponah torai lagik.. :D

||alis|| said...

kakpiah: akak!!!!!!!!! salam ziarah!!! ku merinduimu, tingtong!
best kak coklat tuh... salu beli kat gurdian, kinder bueno kembar3..

"sebentar, saya sedang ber-bueno!"

haha!

tasikmerah said...

ye. ye odorono.

ha ha.


.