Nuffnang

Wednesday, April 1, 2009

D.I.A.M.

Seorang ibu muda pergi berjumpa kawannya yang kebetulan seorang doktor. Ketika rancak bersembang, anak kecil si ibu tadi sibuk menggeledah makmal kecil di rumah doktor tersebut. Si ibu tersebut tidak pula melarang anaknya yang semakin lama semakin rancak menggeledah bilik yang dipenuhi botol-botol ubat. Doktor tersebut tidak berkata apa-apa tentang kenakalan anak si ibu tadi."Prangggggg!!!" Bunyi botol kaca pecah. Barulah si ibu bersuara, "Saya harap awak tak kisah dengan anak saya tu. Dia memang nakal sikit. Biasalah, budak-budak. ""Ehh! Tak apa. Nanti sampai kat botol racun tu, diamlah dia," kata doktor tersebut dengan sinis....

[crdt to 'pakbelang yahoogroup']

JKM: banyak kali benda camnih berlaku depan mata aku.. kalau korang.. apa korang buat? handle anak nakal tahap gini tapi mak dia jenis buat dekkk jer?

8 comments:

Ms.Lilies said...

ohhh aku pernah terkena...rasa nak penyet2kan je bdk tu tp kang jd kes penderaan pulak....tapi serius..mak2 camni mcm bangga lak anak dia hyper tak kira tempat

julietchun said...

jiran dtg berziarah, bwk anak kecik umur 3 tahun, anak dia dok cabut bunga dlm pasu umah aku tapi dia bleh wat derkkk. Kalo anak buah aku dah lama aku piat telinga.

kakpiah said...

mak-mak mcm nih mmng slalu menangkan anakkk..

contoh kalo dia dtg umah org.. peh tu anak2 dia melompat atas sofa org tu..
dia akan ckp anak2 dia mmng centu kt umah..

masaklahnyer tu umah ko.. nih umah org.. tawu le bebudak.. tp kalo dr kecit tak di asoh.. lu pk sendrik la aper jd bila dh besar nanti..
wups.. terbebel plak..
hehehe...

Tijah said...

aku pantang tul org ceni. tapi bagus gak dr tu ckp centu ek?? dah berbuih molot anak tu kang baru nak take action...

cokolat said...

memang ada mak2 yang macam tu..
anak siap melompat2 lagi atas katil kita, takde maknyer nak menegor!
kecik je aku tengok anak dia... rasa nak bagi je 5,6 das!

||alis|| said...

kaklilies: ha.. kan.. naper laa mak2 biarkan jer, aku dulu nakal2 umah org, time dok sebelah mak aku, kena PIATTTTTT terus... sakit ooo..

kakjuliet: tuh tak kena yg kembar. rumah aku time raya, adeh!!!! kembar 2 dari dua ibu..huawaa.. depa balik jer rasa nak meraung jer kemas rumah.. :(

kakpiah: atas sofa? kalau sofa tuh kaler putih suci lagi sakit hati kan kakpiah kan...

kakjah: haaa... mmg telan ayaq liuq laa.. manja biar bertempat eh kakjah..

kakcok: atas katil ko, kak???? mak aih.. anak sapa tuh kak sampai lompat2 atas katil ko.. kan private room tuh... haih...

monas2petronas said...

anak tak salah, mak salah

||alis|| said...

kakwin: betol..betol..betol.. (lambat plak aku reply :S)