Nuffnang

Saturday, April 11, 2009

eh, jangan... tak baik.....


pernah tak korang dengar?

"eh, jangan amek gambar nombor ganjil, nak..
tak baik.. nanti salah sorang mati"
(selalunya, makcik2, termasuk Mak Long aku, akan ckp begini..)
oke, ada sesuatu disitu. korang percaya?

aku, to cut it short, TAK PERCAYA LANGSUNG!

apakah, mengambil gambar bilangan ganjil,
maka orang yg ke 3, 5, 7, 9 dan seterusnya akan mati?
atau org yg ke 2, 4, 6, 8, 10 dan seterusnya
akan terus hidup tak mati mati?


hurm....
aku mmg tak brape gemar bila ada orang cakap cam tuh
(mode: serius)

kenapa perlu cakap cam tuh eh?
bukan sume orang akan MATI ker?

haih la makcik makcik...
apalah yang ada dalam fikiran anda anda semua ya :S
cerita dia: hidup lawan nya mim alip ta ya..
betol tak anak anak....




Photog's Team, Tanjung Piai, 2004


Singapore Telco's, all black, 2006

(p/s: sekarang aku dah jauhhh lebih baik, hahaha!)



9 comments:

Monkey D Luffy said...

aku suka nombor 3

cun09 said...

ader gak berita yg saya dengaq.. kalu amik pic kucing, kucing tuu tak akan idup lama...iyeerr kee??

paRi-paRi sYurGa said...

akak oiii....
seronok kat johnnys tghari td?
saye pkul 12 tu lah bru nak nampak dunia...
hehehehe.

Hajar said...

salam...hihihi, pernah gak dengar org cakap takleh ambik gambar bilangan ganjil...takleh ambik gambor anak tgh tido...dan lagi satu takleh ambik gambo bila kamera takde bateri...ahaksss

||alis|| said...

zali: haha.. aku guna nama betol ko. yer, aku pon suka no 3 :D

cun09: ape pasal nick nko cun09? dan ape pasal aku nak bukak belog ko failed? hidup matinya kuceen itu, bukan terletak pada gambo, cayer la ckp aku dik :p

pepari: haha! citer dia, tunda. ahaha.. nasib baik ko x g skodeng aku kan?kan? :*

kakhajar: salam.. ahaha.. saya suka mistik yg "takleh ambik gambo bila kamera takde bateri", itu mmg sangat kelakar, 1st time saya dgr~

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
cun09 said...

sempontan jer kuar nick cun09:)
tp 09 ader makner utk saya...sebenazznyee saya jumpe "umah" awak dr "umah" kak hajar...betul cakap kak hajar "umah" awak syok dbaca n buat saya senyum sorang...cuma kak hajar silap senarai "umah" saya kat situ gak.. coz "umah" saya biase2 jer..sudi2 leee ke "umah" saya...betul2(ipin n upin) kucing mati bukan krn pic...

||alis|| said...

cun09: ooo.. dlm belog kamu banyak n3 jenjalan eh.. best2 plak tuh~ enjoy membacanya :). dan suka order makan dari SFC yer.. ganu la nih.. :)

cun09 said...

time kasih coz sudi ke "umah" saya :)