Nuffnang

Sunday, April 5, 2009

E.Y.E

ini bukan lawak eh. mata aku gatal. gatal sangat-sangat. aku taruk eye-more. sekali air eye-more tuh keluar balik daripada mata...selepas tuh aku genyeh-genyeh lagi, bukan dengan tangan tau, dengan sehelai tuala bersih, dan tuala itu bukan laa tuala wanita; tuala biasa jer, kecik sket dari tuala mandi, ada bau softlan rose lagi, hmm..

sedang genyeh2 (genyeh2 kan syok..) terasa mata sepetku makin menyepet..ayah tanya : kakak sakit mata eh? a'ar... jawab ku, cam baby, of cos lagi baby dari baby tijah...

kali terakhir aku check, maghrib tadi.. aku sangat terkejut.. selaput mata putihku; terkoyak, adehh...tak sakit, cuma cam terasa bengkak la pandangan mataku..ya Allah; jangan la ada apa2 berlaku.. aku ada interview SPA weh 8 haribulan nih..huhu.. fahri, mata sayang sakit nih.. boleh tolong tiup kan??? (buat muka 'fei mau')

JKM: sakit mataku tak sesakit hatiku... boleh?
p/s: selenge, aku taip 'eye', boleh kuar plak cadangan mereka "black eye pies".. haih. sabar :)

ini london eye :)
latest: mata aku dah oke, petang nih baru nak beli ubat titis permata hijrah @tesco :)


6 comments:

Tijah said...

itu bukan gambar eye...itu kening.
kening = alis

hahahaa...paham maksud baby??

||alis|| said...

kakjah: adeh... tetibe mata sebelah aku plak yg sakit nih!!!

julietchun said...

ko beli produk permata hijrah, bgs utk penjagaan mata, permata hijrah okeh, bkn permata yg hilang,kakakkaka.

||alis|| said...

kakjuliet: haa.. kan? permata hijrah.. ubat dia even yg rabun2 pon dah boleh kasi kurangkan power kan? hmm.. kena carik..kena carik.. tq~

cokolat said...

cemana selaput putih tu terkoyak????
sangat2 tak tau ni..

||alis|| said...

huhu... dia selapis nipis.. bile tgk mata kat cermin, dah macam jeli dah ternaik, bengkak2 gatal gitu...