Nuffnang

Tuesday, April 21, 2009

jejaka negeri 9, saya disini, yuhuuuu...

joran den nak ke sinun lagik... = serik nak ke situ lagi

marin benda tu ada atas meja you" = semalam / before this benda tu atas meja u

jobo lah ekau nie = perasan le kau nie

bongkar la copek..dah subuh = bangun la cepat..dah subuh

minam = minum

senayan = isnin

kopai = bekas / beg tangan

hongeh /bontuih = kenyang sangat

menteneng = gemuk

ghoman = raut wajah
kotomeneh = ragam

kainsal = tuala mandi

tah apo dibuti e... tak mondalamkan ayer... = tak apa2 ehtah... tak menbawa faedah...

berdobin jatuh eh mamat tu = macam nangka busuk jatuhnya mamat tu..

godang eh lubang hidung kau = besarnya lubang hidung kau

okap bonar kau ni din..sumo asal cun sikit kau kobeh = tamak benar kau ni din asal cun sikit kau kebas..

apo koman bona dressing kau ni intan = apa ketinggalan zaman sangat dressing kau ni intan..

.

.

.

.

JKM: apo tersongge songge baco posting den..nak kono balun = apa sengih sengih baca posting aku..nak kena belasah..

.

.

.

.

10 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

kak alis oiii....
wahahahahahahahhaha....
aku dh gelak berguling2 ni hah...
aku baca kuat2 ko punye n3 ni hah...
akak seblah meja aku pun join sma golak bosar..
wahahahahaahahahhaha.

julietchun said...

Dak alis,
dari ghoman ekau ni aku tau ekau ni baik budaknyo, tapi kotomeneh jugak,kekeke. Kalo slh hrp diampun weiii.

Monkey D Luffy said...

aku tak faham

Tijah said...

ok. pass. kau buleh masuk sempadan melako-n.semilan skrg....

||alis|| said...

dikpepari: weh apsal ko tak bace kat abg yg meja sebelah lagi satu plak? biau begegau opis ko.. hihi..

kakjuliet: ha? lusyah ke? kak, ampun, aku kopipes yo citer dia *rahsia ter'reveal'* hahaha!

zali: citer dia aku pon tak paham zali weh.... ko ajar la aku ckp sabah, aku baru 3/10 nih blaja..

||alis|| said...

kakjah: ade cam ala2 lusyah ke ayat yg aku kopipes nih kak? hahaha! takut aku kakjuliet kata aku nih ape "kotomeneh"<-- ape nih? haha!

Tijah said...

sebenarnya kotemeneh. tapi kang ada yg ingat benda lain plak. hahahah

yuyee cap limau said...

hebat kak alis hebat.. clap our hand together2..hehe,den pon nk blajo cakap nogori la,eden tetibo ghaso nk cari laki oghan nogori jgk..wakaka..past kak?

green apple said...

sessi mari blaja bahasa

||alis|| said...

kakjah: ooo.. aku tau, yg 'k*te' tuh aku salu nmpak dlm belog kak Di, hahaha!

dikyuyee: ahaha.. dik gud luck 4 ur exam oke :)

kak Di: tuh la.. aku nak blaja bahse ganu pasnih bole?