Nuffnang

Friday, April 10, 2009

kelas perbidanan 2 hari secara Online..

malam tadi aku berSMS dgn kawan. Farah namanya. sama gile ngan aku. lect fizik di itm shah alam. nada bergurau nak membawa kuar teman kami yg sarat hamil 8 bulan tiba2 menjadi satu yg serius.

sms aku-Farah:
Farah: "weh jom r ajak Syah (nama ibu hamil) jenjalan, aku tak pernah jumpa dia during peknen nih weh.."
Aku: "aku on jer, nnt tanya Syah, dia mesti laa kena mintak izin hubby dia dulu"

aku menghantar SMS, Syah happy dan terus mintak izin hubby. berita genbira, hubby dia beri izin, satu syarat, jangan banyak berjalan sangat.

so, bermula dengan itu, plan jadi agak serius;

farah: weh kita nk ajk dia p mna? dia kan dah tak larat nak berjalan. bawak pewot. mana nak pi nih? takkan nak bawak dia pi MP main bowling cam dulu2? mmg sah laa dia nak angkat bola bowling tuh pon satu seksa! hahaha!
aku: yer la, sekali kalau dia dapat angkat pon, takkan dia boleh baling bola tuh, silap2 terbersalin kat lane bowling tuh, nanya kita, dah laa kiter nih bukan bidan. masuk Harakah plak kang, hihii!

farah: haa..dan2 kite namakn anak dia CT Bowling, kalau nak Glemer lagi, Lane Bowling. (cam tau2 anak dia gegirl, kan?), pastuh kiter kena bunuh dgn Syah.. hahaha!
aku: weh, Syah tanya nak pesan dia bawak apa2 tak? aku jawab bawak badan, bawak pewot, bawak IC ngan Kad Peknen, mana tau kang betol2 kuar ngan kiter dia terbersalin kang, senang jer kiter bawak dia pi spital pantai, bawah bukit JJ 2jer, hahaa!

farah: weh, gelak2 gak, aku takde pengalaman bawak wanita hamil nih weh, dupp dapp..dupp dapp jer aku rasa nih..
aku: ala, apa susah? kiter amek laa kelas perbidanan 2 hari secara Online. settle kes :D

farah: haa.. pastu jgn luper kiter kena amek kelas 'pemanduan berhemah' dan kelas 'psikologi menghadapi wanita mengandung..'
aku: ahahaha.. poyo la ko farah.
---------------------------------------

so, esok, 12pm, JJ, johnny's..
kami ber3 akan lepak selama 3jam :P
makan2, borak2..
dengan melebihkan sesi mengumpat..
dan berjaga2 kalau syah tetibe sakit nak bersalin!




14 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

satu soalan serius....
org melaka ker?
melaka kat celah mana?
bunyik cam berdekatan jer....

julietchun said...

kalo dia terbersalin tem tuh senang le ko wat n3,kekekeke.

||alis|| said...

dikpepari: ahaha.... aku org air molek, hehe... kekdg jer turun JJ.. haa.. ko nak ngendap aku eh dik, hihihi! kalau ko nampak aku ngan wanita hamil sok, bertiga dok huha huha 1meja, tego2 la eh? :D

||alis|| said...

kakjuliet: haa.. mmg pon, bijak2... ahahha! aku prepare video siap2 :P

paRi-paRi sYurGa said...

waaahhh..
harussss aku g skodeng sok kat johnnys..
weeeee.
hehehe.

julietchun said...

mana ko carik blog lawan jenis aku tuh? kekekee,mantop orangnya.

||alis|| said...

dikpepari: ko dok mana? keje mana? asal mana? hehehe...

kakjuliet: pakbelang's yahoogroup, dia hantar email tag "selamat datang ke blog aku.." sekali bukak awal2 kuar 'apa2 ajer' aku igt ko kak~ sentap kejap. sekali tgk screen itam ijau, laa... romeo rupanyer, hahaha!

Tijah said...

takat sambut bebi mungkin ko bleh. tapi kalu kena jait???? amacammm sanggup???? hahaha

||alis|| said...

kakjah: ishhhh kakjah nih... kata dah kursus online 2 hari, aku siap sembat mata lalat lagi kang, haa... mantoppp tak? wakakakaka!!!

julietchun said...

aku lagi ske tulang belut,kakakaa

paRi-paRi sYurGa said...

aku org bukit baru kak...
kejer kat ayer keroh...
mmg pure melaka ni...
anak jati hang tuah....
wahhhh....
hehehe.

||alis|| said...

kakjuliet: tulang belut kursus tuh kata kena amek mggu depan, minggu nih kursus sembat mata lalat jer ada. alaa.. janji jahit! auuwwww...~

dikpepari: weh, ayah aku pure bukit baru oke... rumah pusaka arwah toknenek nyer betol2 depan roundabout b4 sampai flet sri siantan (jika dari jakel), wah, jejak kasih kiter nih~

Tijah said...

giler ko mata lalat tulang belut bagai. tu mau 3 hari baru siap jait tu...

||alis|| said...

kakjah: har har har ...... (masih tidak dapat melupakan abg har)