Nuffnang

Thursday, April 9, 2009

ser..ser..ser...


bukan serak serak basah, bukan jugak lagu ser ser ser si ifa radziah...

ser: in mandarin ialah ULAR.

ser: jugak bunyi ULAR kalau dia rasa diri dia terancam.

apa rasa kamu?
dua hari berturut turut;
terjumpa ULAR yang sama;
pada WAKTU yang sama;
di TEMPAT yang sama...
aku terjumpa anak tedung selar yang berkilat melintas dari batas jagung melintang melalui paya kecil berhampiran waktu memandu, waktu lebih kurang 2.30pm.. aku yakin dia anak tedung selar berdasarkan kalernya yang kelabu berkilat.
oleh sebab cuak; malam tadi aku bermimpi AKU PULAK YANG KEJAR ULAR, tapi ular dalam mimpi tuh gemuk sikit dan berkaler bendera selangor, MERAH KUNING campur hitam. maknanya TIGA HARI BERTURUT TURUT ada jer kisah ULAR.

apakah maknanya? mak aku kata: ada orang nak masuk minang...
ahh.. sudah laa~
ada hati pulak ULAR2 nih nak WAKENABEB-kan aku, ceh!


12 comments:

Ms.Lilies said...

dik...ko yg kejar ular kan?? aku rasa ko yg nak masuk minang org ni...hehehe

Cik Pah said...

yes.. aku stuju ngan ms. lilies.. ko yg pinang orang rasenyer

||alis|| said...

kaklilies: iyer ke kakkkkk...?? (nada cam real yer tak caya.. haha!)

cikpah: iyerrrrr ke cik pah? (sila guna nada yg sama, hihihi...)

Tijah said...

yg pastinyer bukan abg har har har kan???

yuyee cap limau said...

saye pon rase cmtu..kire xlm lagi merasela nsik minyak kak alis..siapakah jejaka bertuah itu??adakah fahri??atau CEM ank kak jah..hehe

||alis|| said...

kakjah: hehehe... tidak.. kang hari2 aku amek barang runcit free dan santan free jer kakjah, hahaha!

dikyuyee: walaupun macam jauh jer lagi nak sampai ke kebenarannya, aminkan jer la.. amin~ :)

paRi-paRi sYurGa said...

wahhh...wahhh..wahh..
dah boley mula survey2 cincin..
aku ade alas dulang...
ko nak pinjam?
hehehehe.

||alis|| said...

pepari: weh... apa nih weh... (buat2 konfius, hahaha!)

takde la, gua buat masa nih solo trang tang tang lagiii...

cokolat said...

sapa nak minang ko dek?
supplier ular kah?

||alis|| said...

kakcok: ahahaha... maybe kot... kakcok, pasang laa balik comment box.. hari hari ko mai belog aku tinggal komen, aku plak rasa tak best tawu..~ huhuhu...

julietchun said...

"ular tu melintas atas batas jagung". Umah sapa yg tanam jagung tu? Rebus sedap gak.

||alis|| said...

kakjuliet: ahahaha.. larik sungguh tajuk ko! batas dekat rumah jiran, tgh tunggu hasil, harus laa time berbuah esok, aku dok lalu lalang depan umah dia 5kali sehari, yer la.. mesjid dekat ngan rumah dia :P