Nuffnang

Tuesday, May 12, 2009

jiwa koyak hati rabak

kan.... dah masuk tahap mentibang laut dah nih.

sebab pagi2 aku TERbaca n3 si joe; pasal cara n kekdah mbakar kalori... tetibe lepas baca bleh pulak datang semangat baru; mngemas entire bilik aku.

ubah laa segala almari baju, katil, meja solek, mngikut fengsui, ahaks..

pastuh vakum, mop, jemur bantal, basuh langsir tingkap, cadar, selimut oshin, lap tingkap lap habuk kipas sume, sampai aku terbersin bersin.

langsir tingkap, cadar, selimut oshin aku basuh sekali trip, masuk softlan bebanyak skit pasal isipadu ade laa berat lepas kena air, and aku nak laa bau wangi lebih sket kan....

lepas tuh, berangkat laa beta ke rumah makcik, again, untuk rewang2 lagik.

sekali; petang aku balik;
makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..............

jiran aku yg mana satu ntah boleh:
BAKAR SAMPAH.

tgh2 hari buta nan panas tuh kan.. habis sume asap lalu rumah aku!


dan2 aku punya segala jemuran BAU ASAP!
huawaaaaghhhhhhhhhhhhhh!!!

dah laaa masa kemas2 tuh skit habuk pon aku dah terbersin2. ni malam nih dah demam/selsema. anim, kiter sekapal.

esok gua ada keje laa bai, dah laa melibatkan ramai org.. formal.. tak tau laa apa gaya aku esok ngan asek terbersin bersin ngan sakit kepala, campur sakit hati nih!

jiran;
aku marah nih.. marah nih... grrr...

7 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

wahahaha...
welcome to the club...
hehehe....

AfiQ said...

makcik x sengaje nk... mkcik ingt nk memerun sket jer tdi.. alih2 api die tebeso. mkcik xpat wat pape dah.-jiran

sekian komen mengarut driku*

||alis|| said...

anim: suke la ko kan? gatai ;P

afiq: masalahnyer yg memabako tuh ialah pak hacik.. huhuhu... welcome to my bloggerlicious, afiq! hiks~

Tijah said...

aku yg paksa jiran ko tu bakar sampah tadi. hehehe

cun09 said...

ader org cakap bau asap lebih "wangi" drp bau softlan coz tak guna lemak haiwan :)Saya saran kan awak basuh lae sekali esok n pacak kan papan tanda asap tidak dibenarkan lalu kws. ini :)

Monkey D Luffy said...

wangi apa

||alis|| said...

kakjah: ooooOooooo... itu macam eh? siap ko, nahas aku keje kan! *esok aku pakat2 sesuatu ngan jiran ko eh? hiks!

cun09: hiks... awak.. rumah kiter tak guna softlan sebenarnyer, tuh mind branded (cam pempers:lampin pakai buang baby) saya guna err.. jap, cek kat dapur jap: haa.. goodmaid kaler biru.. wangi :)

zali: oke, esok kalau dinda basuh baju kanda dinda keringkan guna asap jer, k? cam isyarat red indian tuh... ok tak "KANDA"??