Nuffnang

Wednesday, May 6, 2009

[Kari Ayam Ser-Ris-Ka]

demi memenuhi hajat memasak, aku pon buat la kari ayam si baby tuh, yer la, sebelum dia majuk ngan aku, baik aku tepek awal2, hihihi!
nama kari yg-aku-bubuh-sukati nih ialah pasal...
kari nih bermula kat Seremban, lepas tuh Paris, pastu baru melaka :)
ada sapa2 nak amek baton dari gua
aku sampai tak bekfes punya teruja nak buat kari nih oke~
kul 9.30 pagi dah terkedek2 masuk dapur siapkan bahan kari nih.
sebelum: ko tgk kak, aku print huruf dia tak nampak, ahaha!


selepas: haa... baru la bold and beautiful, yer dak??


ni semua bahan2 nak buat kari ayam nih :)
satu tak tinggal. semu lengkap :P


close up rempah ratus ribu raban...


tumis. sorry eh, umah aku tak guna tefal segala, mak guna kuali sepanjang hayat :)



misi berjaya!



close up sket...
ok dah. petang kang aku buat roti jala roti pukat tunda plak, babai!


6 comments:

Tijah said...

wahhh!!! shabbas nok. cantek kari ko. aku syak piah pun tak dapat buat secantik itu kan??

*kemain susun bahan cam nak masuk tv

||alis|| said...

kakjah: ahaha.. mana bleh tgk ko sorg jer makan kari tuh, aku pon nak gak weh, hihi..

tapi sikit ubah skett, kentang kena rebus dulu, n tomato masuk kemudian hari :)

Cik Pah said...

nih jenis malas nak tunggu kentang empuk.. tuh yg rebus dulu kan..

||alis|| said...

cikpah: a ar laa... takut kentang tuh tak masak sekali ngan ayam. kang baling ke dinding boleh melantun balik. rebus juga sebab nak buang kanji kentang :P

Diva PariTs said...

buat aku terliur pagi2 nehhhh

||alis|| said...

kakleen: ahahaha.. pasnih ko buat kari lain laa plak.. aku tiru, hihi!