Nuffnang

Wednesday, May 6, 2009

menjawab lagi dia!!!!!!!

arakian kisahnya beta telah suka relanya menjawab tag dari budak melaka yg lagi skett lagi berat beliau dlm kg, nak sama ngan sebijik kontena kargo (esok2 lepak johnny's kiter makan sampai berat ko lebih dari 3-4biji kontena oke budak...)

nama timangan
aku takde nama timangan ar bai.. sungguh. dan yg pastinya kalau ada pon, nama tuh bukan la baby. kang ada orang sue aku lak kang. lalala~

anda seorang yg..
google 'gemini girl', 90% apa yg dikata, itu laa aku. fakta. yg autanya satu jer, apa dia? ko carik sendiri bile dah jumpa aku esok, oke?

insan teristimewa.. dan kenapa..
maksud ko boifren ke hapa nih? boifren2 takde, kalu berhajat nak kat aku, kena terus masuk minang. tapi ada la gak sorang...nama dia fahri. sebab dia kan bakal SUAMI i...kuang2.... pastu yg klise2 laa.... family, kawan2, sedara mara, bloggers :)

lagu kesukaan yg dilayan skrg..
Local: beCINta by Faizal anak wak Tahir, tak Local: depends rick.com.

makanan kesukaan...
sume aku makan. takde pantang. tak caya ko tgk masa aku jumpa ko nnt eh... oh yer, ade few things aku tak boleh makan. nangka, peach dlm tin, blackcurrent, dan minum plak, air dari water cooler, minum petang, malam kang aku demam. siyes.

warna kesukaan...
suka tukau2 cam ko. nari cakap suka coklat earth, semalam shocking pink, esok purple peach, lusa hitam silver, tulat putih lilac... ish....yg penting aku tak suka warna prima dan sekunder.

3 benda wajib dlm beg...
aku takde purse, so aku bagi benda wajib la terus oke. [lesen (ic takde lesen boleh back up), duit (tak perlu banyak, asal boleh kenyang seharian berjalan/ naik bas/ isi minyak kete rm10), pen itam dakwat basah (ntah apa tujuan ntah aku pon tak sure, kot terserempak ngan zali, aku boleh sign otograf bagi dia, kot jer laa...)]. hp? tgk keadaan. digicam? pon tgk keadaan. aku jenis lite2 orangnyer. tak bawak hp kuar bjalan pon takpe. tuh yg best takde seperti soalan no 3 yg disoal tuh, hihi!

kali terakhir menangis, dan kenapa?
the hardest one, bile aku kehilangan anak sedara kedua masa usia 7mggu dlm kandungan adik aku, mid april lalu. benar2 tak bleh nak buat apa. nak makan, takde selera, iron baju, nangis. nak mandi, nangis, tgh mandi, nangis.. pastu asek mengelamun jer... pastu tgk iklan enfamama yg anak dia petik piano thru tepon tuh pon aku boleh nangis, time2 tuh gak...haih...

aku jenis tak mudah nangis. sebab aku bukan cendawan kuar memeh pon. mak aku sendiri dah ishtihar kan bahawa, dalam ramai2 anak, aku paling ceria... tapi aku paling tak bleh tgk org nangis, atau tgk orang lain hidup susah (aku rasa ramai cam tuh kot). mesti aku nak nangis sekali. begitu juga kalau org tuh menguap, tindakan refleks aku ialah akn menguap sekali~

tag 6 rakan lain.
-kak hajar
-kak juliet
-kak mimi
-kak cikpah
-*kak Cik Puan Joe
-*kak Mek Rozali

*di-bold-kan atas dasar peri kemanusiaan, ahahahaa!

9 comments:

paRi-paRi sYurGa said...

haaaa....
bgus2....




len kali boley bg tag lg.
hahahahaha.

||alis|| said...

anim: tak pe.... aku bagi tag nnt ko plak jawab eh.. eh bile mau jumpa nih? 2 mggu akn dtg aku takde weh.. beli free? nnt aku masuk belog ko hantar no phone eh.

julietchun said...

aku pon tetibe rasa nak nangis bile tgk ada nama dlm list ko tuh,huhuhuh.

joegrimjow said...

kak cik puan joe????

Tijah said...

ok. sbb nama aku xde. bagos. lagi pun kita sama2 gemini. tak baik menganiaya sesama zodiak nih

Ms.Lilies said...

nama aku xde kan..??? kannn??? kann????!!!!




sib baikkkkkkkkkkk

||alis|| said...

kakjuliet: ahahhaa... sejak dua menjak nih la kan.. asek nak nangis jer kan? kan? ahaha!

joe: yer la, takkan nak bagi title datin seri paduka toh puan diraja plak? haa.. amek ko~

kakjah: nama ko awal2 dah ada dlm list di pari asam pedas tuh, sila jgn terkejut :P

kakmimi: kak lililes ialah kak mimi jua.... sekian, ahaha!

Cik Pah said...

kak cikpah tuh aku ker ? hehehe

||alis|| said...

cikpah: yer saya :), eh macam pelik plak, kak cikpah, hihi...