kek pandan ber"cheese"
.
.
pertama kali: pakai mangkuk XL, teruja ;)
letak susu segar, pandan & pewarna hijau.
yg comot2 tuh sebab letak butter;
sila jgn ikot comot cam saya!
.
.
.
ate...
last2 jadik gini sebab aku rendam KESELURUHAN
mangkuk dlm bekas air....
dah ala2 cam bingka/puding plak jadiknyer.
.
.
.
esoknya, sebab tak puas hati, buat balik, mangkuk saiz S,
guna sus tepung; takde pewarna n kaler hijau, gula pon kurangkan
air panas tetap letak skett atas dulang...
.
.
.
.
.
.
next time try takyah guna double boiler..
pasal yg mana tak kena air, sume jadik kek.
tapi puding dia tuh sedap gak, rasa cam egg tart.
.
.
.
(crdt to Mr Mat Gebu untuk resepi ini)
.
.
resepi di sini
.
.
14 comments:
chaiyok chaiyok.....usaha tangga kejayaan :D
kakmimi: yer, btol3.. haha kali nih ko takde komen nak pass kat ko skett dah eh? hahaha!
kalo aku pengsan dah buat kek tetibe jadi bingka,hehehe. psttt:aku rasa cam masuk blog "Aku Seorang Chef",hahahaha.
aku tetiba malu2 lak arini....hahaha
untunglah sapa dapat ko dek..
sangat gigih!
pehh... banyaknya kek sedap tu.. mai sikit
kakjuliet: pengsan? hihi.. eh ade eh blog tuh? nak masuk.. ;P
kakmimi: mau ke malu,ihiks!
kakcok: ini sume rajin selang seli kak.. :)
haruan tasek: dah habissssssssss, camner? smlm takmo gitau nak spotong.
Takpe...practise makes perfect.
menarik kan.. secara tak sengaja.. 1/2 jadik cam kastard 1/2 lagi kek..
inilah kejayaannyaa
ala nok. kalu tak jadi pun ko bleh jer tukar tajuk masakan. pedehal kan? hehehhe
lisssssssss.... hantar sikit kak akak bulih...?
hehehehehe...
.
ko cipta resepi baru dr resepi asal ni
congrats!
cikna: hihi.. tq2.. asben sudah sihat dari operation cikna?
cikpah: btol laa cikpah, selama ini suka makan portugis tart tapi taktau camner nak buat kastad dia, TERjumpa pulak ;)
joe: ahaa... betol. kejayaan. 2kali buat baru 50% mjadik..
kakjah: ahahaha.. ko sifu kan? aku ikottttt.. i followwww...
kakTM: yer daa... bday girl nih.. nnt jumpa ku buat 1 eh? ;)
zali: yeehaaa.... berjaya! tertibe muskel; ko nih perli ke hapa? ahaks!
Post a Comment