Nuffnang

Saturday, June 6, 2009

baik la, baik la.. kak juliet, for you!

ini salah satu corak bunga english. aku pinjam kat google jer.
============================================

masa aku baca pasal hadiah2 yg mak kak juliet dapat msa hari ibu kemarin (di sini) aku ketawa jer.. sebab yer la, kebetulan yg amat, kan?

.

pastu aku teman adik aku dengar taklimat kat maktab dia. masa tuh dlm ramai2 student, ada plak 2 org pakai handbag corak bunga yg sebijik cam corak dlm n3 kak juliet. oleh sebab tak bawak camera (padahal mamarazi tuh~), aku soh laa adik aku snap guna hp camera dia...

ate, adik aku tanya, awak kenapa nak snap pic org nyer handbag segala nih?

"saja, suka tgk corak dia." sengih!
====================================

23 may....

"kakak!!!! happy birthday!!!!!" sambil serah satu paperbag, dlm tuh ada isi.

"HAAAAA!!!!!!!!" AKU BANTAI GELAK! setelah intai apa yg ada dlm paperbag itu. "naper?? naper?", adik aku cuak!

nih, pasal nih...........

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.





aku bawak pi terus majlis amat kemarin, hihi...~
.
.
sambung perbualan..
"naper terkejut pasal beg tuh?" adik ku tanya.
"hihihi.. ntah. naper pilih corak cam nih?" aku sengih.
"sebab saya tgk kemarin awak bukan main suruh saya snap beg budak2 tuh, saya igt awak minat corak gitu.." yer, aku ngan adik aku nih saya-awak okeh.
.
.
part hadiah mmg adik aku alert, 3 tahun lepas aku minat ngan koleksi dan brown, bday tahun tuh dia bagi seketul dan brown's sebagai penambah koleksi ;)
.
.

17 comments:

joegrimjow said...

wawaa
suke la yeee

ingat corak baju

||alis|| said...

joe: huhu.. jgn sangka kain camnih takde harga, kain cotton bunga english nih sepasang (4m) is around rm140 oooo..

haruan tasek said...

mesti mahal beg tu kan... tapi adik ko tak suka ke

Na Shari said...

Ish...cantik la...Akak pun suka handbag english style

qishie said...

sekarang ni pesen cemtu ke kak?

||alis|| said...

haruan: bukan, beg itu hadiah untukku dari adikku ;), aku sokaaaa~

cikna: hihi.. saya msih blaja nak suka corak english2 nih, terasa cam gegirl plak ;P

qishie: ntah. tapi mana2 aku tgk, ade jer org ngan corak jenis nih. dah cam 1 rumah kenduri pasti wajib berjumpa wanita bertudung Arinni, ceh~

atle ♥ waT¡e said...

ati ade wallet corak mcm tu..kekeke..mmg famous la skang style tu...

||alis|| said...

atie: huh? atie mu pon ade purse corak gini? baik ku blaja suka, kena laa intrend, yer dok?? hihiks~

::@FiQ said...

ya allah..
nak tekincet aku bce kak..
siyes lawak...

*suwit okeh awak-saye ngn adek...
aku n kakak...kak-aku-lu-gua
sekian*

Cik Pah said...

aiyohh... sopannyer.. adik beradik pangil saya awak.. bagus betullah..

||alis|| said...

afiq: oo.. kemain ko eh nak tekincet bagai.. lawak.. nnt ko pon ada satu koleksi ini, percaya laa, ini siriyes! haha!

cikpah: betol laa.. kekadang terAKU ngan dia pon dia masih lagi saya-awak, huhu.. ngan asben dia jer dia panggil lain, ahaks!

julietchun said...

hahahahahha, meh sini bergambar depan langsir aku,kekekkekeke, harus ko akan glemer,kekekekekeke, aku gelak guling2 ni.

||alis|| said...

kakjuliet: ahahaha! bpanas bhujan aku tunggu komen ko kak (mana la komen kakjuliet, mana laa komen kak juliet...), hihihiks!

cun09 said...

satu kes lae yg saya jupe... alas meja gosok kat umah saya pun pkai bunge2 english ...tp jgn bimbang tak laa bunga cam beg awak :)

mo0ney said...

macam anna sui punya pattern

||alis|| said...

cun09: haa.. meriah kan? cun, saya tak dapat la nak komen kat blog awak n kak hajar. sebab kdg2 lappy saya nih memilih plak, dia bleh komen yg jenis pop up box jer.. huhu.. tapi saya tetap masuk blog awak ;)

mooney: apsal mata ko bleh cekap giler ha? hahaha!

cun09 said...

cian laa plak kat saya n kak hajar coz tak leh baca komen kawan saya nii... ceewahh :) tq coz sudi gak jengok "umah" saya