Nuffnang

Friday, June 5, 2009

dia dah takde. ;(



suka dia sebab berlakon tak banyak cakap; aku mula minat dia since aku darjah 2...banyak senyum, banyak diam,suka tiup flute dia ;) terror kung fu...macam2 laa...
.
.
Kung Fu: The Legend Continues (1993-1997)
mmg aku ikut gegiler masa tuh!
.
.
.
jatuh hati sekali lagi bila tgk: kill bill 1 & kill bill 2..kill bill 1 suka sebab ada uma thurman ;) tak sangka plak kill bill 2;dia rupanya jadik bill!
.
.
dia: late david carradine...hero tua yang paling aku sayang... RIP ya atok david...sob sob sob.....
.
.
=========================================
dulu, aku minat betol ngan steve irwin;bile dia mati kena sengat ngan stingray; SETAHUN aku tak sentuh ikan pari; ulang suara, SETAHUN...demi hormati mendiang yang aku minat.....
.
nih, david dah mendiang; may be SETAHUN aku tak kan sentuh... pedang dan kayu wushu aku ;(
.
yup, aku agak melampau bab2 kematian nih. nak2 lagi org yg aku sayang... kalau 2-2 tuh muslim...mau gak aku sedekah fatihah kat depa... ini, non muslim...... nak sedekahkan ape.. yer tak??
.
.


Crank High Voltage (2009)
For one of his last movies, Carradine plays a wizened Chinese Mafioso;
who literally steals the heart of main character Chev Chelios. Carradine still has seven movies he's made that have not yet been released. (aku akan tgk 1-1 movie yg blom kuar nih..)
.
.

12 comments:

Tijah said...

err...sumer yg ko minat mati nih. caner ek?? ko jgn minat aku bleh? wakakakaka...larikkk!!!

naqiubex said...

One of my dream is too see Steve irwin at The Australian zoo..
TAk kesampaian..
banyak saya belajar dari beliau, terutamanya cara menangkap ular dan menyayangi haiwan..

The Hobbit Frodo said...

mukakakkakakakakak ~ gilooosss ko!! setahun x makan ikan pari???? pelik tp benar . xoxoxooxxooxo. Btw, he's an icon .. w/pun aku x layan stry sal hewan2 natang2 bagai ni ... but his cntribution kene lah bagi kredit kan ....

untuk papa kungfu sorank ni lak, aku baca dia bukan mati munuh dirik, tp mati time tgh "horny" .. not really sure ... tp takziah tuk kau ~

(xperkew aku tetiba terjah kat sini???) larikkkkkkkkkkkkkk ....

Monkey D Luffy said...

ko main wushu ker?

huhuhuhu

haruan tasek said...

ko mesti ada koleksi filem nie kan... masuk musium boleh tu

Ms.Lilies said...

aku minat tul cite kungfu tu...tak leh miss punyala....

mo0ney said...

nilah masalah aku yg paling besar...lyn hero ensem jer.aku penah tgk muka dia.cuma xminat dia..lalalala.memilih tol aku

||alis|| said...

kakjah: tak.tak.. aku tak minat ko, jgn wisau. mak tulen, nyah!

naqib: mesti minat n terror bab hewan2 ni kan? sebab dia gak saya tak takut sgt ngan boya n ular.. dulu tgk pon geli ;P

hobbitFrodo: ;), aku baca dengar dia mati 'eksiden'. rupernyer mati cam Norita Syamsudin, ops~

zali: main. 3 tahun. ;)

haruanTasek: barang dikira antik kat mesia nih ialah lebih 50thn. blom antik lagi nih, tak pass ;)

kakmimi: kan? siaran waktu malam tv3. rasa2 nyer 2nd hero was mcGyver tuh, kan? ntah, lupe sudah ;)

mooney: dasar pompuan kan mmg cam tuh, muahahahaha!

kueh bakar said...

aku pun minat dia..
lama dulu..(aku kan kaki tb)
dia belakon kool..
rilekss je...
tapi terer kungfu...

||alis|| said...

bakar-berlauk: best kan dia berlakon.. ;)

::@FiQ said...

owhh siape kah die? tdak kenal....

||alis|| said...

afiq: ko kan kekanak ribena, dik.. drama siries tuh antara 93-95, umo ko brapa masa tuh eh? area 2-4 taun la kan? hmm... mmg la, kecik lagik~