Nuffnang

Friday, June 19, 2009

ini laa dia, fahri saya... (-_-")

mood sudah tukar..

setelah sekian lama, baru terasa nak tukar pic...
yer laa.. tajuk ko 'peminjam rusuk fahri'..
.....tapi pic ko anak kuceen yg comel-tak-bleh-blah... boleh??

so aku pon gugel la wallpaper AAC... nak carik si fahri ku itu laa...
ada plak... tapi ada lima jer... yg atas nih kira fahri sorg2 laa...
kalau yg lain.. huh! sume pic bersama madu(s) ku, ngak mau ah~

(petang tadi, sekali lagi round tgk AAC yg-dah-brapa-kali-tgk-pon-aku-dah-lupe)


gumbira..
gumbira..
gumbira..

lalala~


.
.
sewaktu pernikahan fahri dan aisyah...impikan begini juga satu hari nnt...sapa jadi tukang tabur bunga? HARUS LAA KU PAKSA SEMUA AKAK AKAK... DAN ADIK ADIK PEMBACA PRF NIH, OK? HIHI.. *adeh... berangan angan itu juga yang paling indah (-_-")
.

scene waktu fahriku berdoa di masjid...terasa berat dengan ujian beristeri dua..
"aisyah... aku mmg tidak tahu adil itu apa, atau bagaimana... tapi aku butuh kamu, sementara aku tahu apa maknanya adil itu..." adeh! terasa bagai nak berlari lari mengejar fahriku time2 tuh jugak!
.

scene paling aku tak bleh blah! aisyah merajuk dlm diam... maria memandang.. fahriku?
kelu dan binggung...
.
.
.

24 comments:

dude said...

cite indon ke nih?

cikgu mas said...

salam adinda..

nampak yer ramai akan rasa tertipu seperti diriku pada awalnya,ha,ha,ha..nape buka rahsia ??..cikgu tertarik dengan blog nipun sebab keunikan tag yer..tapi cikgu nk ingatkan sesungguhnya fahri dalam filem tu tak dapat membayangi kehebatan fahri dalam novel..fahri dalam novel sgt hebat??adakah dia wujud di dunia nyata ni???jika fahri tu adinda tunggu,,adinda ,mempunyai taste or citarasa yang sangat hebat..kalau berkesempatan cikgu pun nak mengulas fahri ni dlm blogku..muaaah...

cikgu mas said...

one more thing dear...

blog mu sangat hebat dengan kewujudan fahri menemani kembaramu,,jika kau menemui fahri,izinkan kekanda menjadi pengapit,,,tapi pengapit pengantin lelaki,inginku sapu titisan peluhnya tika berdebar di atas pelamin..jeles tak???ha,ha,ha

nanti izinkan ku tapau scene di atas untuk pi ke putrajaya..boleh yer dik??

::@FiQ said...

sye telah menangis mcm budak kecik ketike ...
errr spe name pompuan pakai tdung tuh??
taim die bgi cincin suh kawin ngn pompuan blonde tuh..
ahahahhahahahhaha
maraung cam ilang laki.....

||alis|| said...

dude: yup, indo's. 2007 tak silap saya. apa khabar kamu dan GKC? ;)

cikgumas: adeh.. fahri ini hanya peneman blog saja. saya sebenarnya mmg tidak pantas untuk manusia kaya'nya mas fahri yg sebenar.. ai am sooooo far from perfect as aisyah or maria or sapa sapa laa ;). oh ya? mau diulasin ttg mas fahri? silakan cikgu, saya tunggu'in (*dan dan laa kan haku speaking indon! hahaha!)

cikgumas (2): apakah mas samad jua yg akan berdiri disebelahku jika kamu menjadi pengapit fahriku kelak? oh! nehi nehi nehi cikgu mas airlines.. auwww.. ai tak rela yu~ hihihi~ tapau hingga putrajaya? boleh..silakan.. jgn kamu nakal2 sudah ya.. ;P

||alis|| said...

@fiq: nama maduku itu aisyah.. huhu... satu scene jer ke yg buat kamu sedih adik? sob sob sob.. ku sedih banyak scenes ;( *haippp.. terbawak bawak plak kiter nih.. hihi..

haruan tasek said...

memang berangan le semua hapan boleh jadi kenyataan

||alis|| said...

haruan: sebab itu la ku kata pada kamu; yg indah itu hanya angan angan ;)

Ms.Lilies said...

perghhh kemain lg header ko kan hehehe....

Fahri x fahri kalo jodoh ko sampai kan....kad jemputan mesti ada dalam mailbox aku yek...

||alis|| said...

kakmimi: amin insyaallah kak ;) *malu weh..*

Penari.Gendut said...

Laaaa, pelakon kee mati mati aku ingatkan apa! Hahaha

Oh fahriiiii

*eh apakah tetiba*

Hahaha!

||alis|| said...

alia penari gendut dondon kantoo: haaa.. tak abis panjang aku gelar ko kan? hihi... oit, fahri ada satu jer lagi seat kosong, kot kot la si don bleh bermadu ngan fahri aku nih, apa salahnya kan? weh fomfuan bila ko nak pulang daa...

paRi-paRi sYurGa said...

kak alisku yang tercinta.....

*ehh, apesal smua scene2 jiwang jer dlm komen ni.
muahahaha.



doaku agar kamu akan bertemu fahri idaman suatu hari nanti...


p/s: anim boley jadik flower gurl.
*wink...wink...*

Belly-Button said...

hye.. i tot of nampak u punye btol2 'fahri'.. hee..

cikgu mas said...

dear alis

setelah ku tapau fahrimu..ku dah hidang kan yer di putrajaya..silakan dtg berkenduri...

green apple said...

fahri ni boleh tahan hensem kalau pakai spek itam.


biar dia pakai spek itam je la sampai bila2.

atle ♥ waT¡e said...

bleh tahan ek..

cun09 said...

terkezuttt saya... biase bukak p2 umah awak si comel yg dok menjemput... hari nii tetiba jee muncul si fahri...
nasihat power "bg lama sikit si fahri nii dok kat p2 umah awak boleh p tiap2 jam ;)"

||alis|| said...

bismillah...

anim: adik nak jadik flower gegirl kakak? oke kasik carik lagi 7org, genap 8 ya... ;P

cik pusat: ngeee.. suka suka hati yo tulau nick dia.. bukan. ini fahri peneman blog jer..

cikgu mas: apa????? fahriku kau kendurikan cikgu? neeeeehiiiiii!!!!!

kakdi: ko igt dia nih ahli panca sitara??? haha! kalau mesia buat versi AAC nih, maya karin jadik aisyah, ai pinang akak nyer en wan yg mcm cina tuh jadik fahri... boley???

atie mama amin: ehemmmm... atie jgn la 'puji'.. malu!

liza: haa.. akhirnya ku tahu panggilan mu, kan? kan? hihi.. nak soh fahri dok jer depan pintu? bleh. sebab dia ialah bukan anak dara, maka rasanya manis gak dia dok depan pintu rumahku ini ;)

cun09 said...

aduusss ingatkan awak terlepass pandang laee komen saya... tetibee jee nama glameer ku jd lain...
*skrip tambahan* "huiiss gue dtg laee "umah" alis ari niii ada makna niii ;)"

JO said...

ayat ayat cinta mmg terbaik. terbaik jugak buat si pemakai mata ni :P hihi.

||alis|| said...

JO: amboi, ko pon minat yer..? aik ko nih speaky ke? tak pasan plak dlm blog ko speaky ;)

mo0ney said...

lakonan aisyah tu dah buat diriku terasa amat sedih..sungguh tabah

||alis|| said...

muni: kan?????? terasa sungguh laa dan dan aisyah tuh ialah aku (versi gelap melepak) ;S