Nuffnang

Monday, June 8, 2009

my baby.... finally!


selepas berhempas pulas bertarung nyawa....
akhirnya bayi perempuan yg mulus ini lahir...
dengan berat 2.9kg.. wajah seiras ayahnya.
kulit putih; jari jemari panjang;
muka bulat; rambut lebat;
dan kelebihan; sangat tidak pandai menangis...
.
'nandek' tisu di dahi tuh kena tepek
sebab bayi nih sedu..
sangat terkejut sebab guna air paip
dan selawat nabi saja;
sedu pun hilang..
.
baru usia nak masuk 4 hari..
tapi sudah memulakan spa nya yg pertama iaitu;
mandian susu kambing
(sebab sedikit jaundis)
.
.

dalam perut bukan main aktif!
perut ku macam ada orang main bola sepak.
selesa duduk dlm perut, sebab overdue 5 hari..
tapi bila dah keluar; senyap sesenyap nyer minah ini!
.
.
sekian
ibu/mama/mommy/umi kepada
(belum decide nak panggil apa);
-baby girl yang masih belum bernama-
nak tahu kena tunggu lagi 3 hari oke..
-mrs sha-
(puan sha, bukan alis!!!!)
.
.
.


(camera mode: blur blur)
ini bukan mak bayi nih, tapi lect fizik itm shah alam..
hahahaha! habis la ko miss FL...
.
.
JANGAN KESAT MATA ANDA.
yer, aku saja buat kamera setting bertajuk:
"blur-blur-kan-pic"
.
.
.
last last baru aku teringat;
pic mak bayi ini tidak ada..
sungguh la vain kami kami yg masih...
belum berkahwin ini.
hohohohohooooo!
.
.
.

9 comments:

Ms.Lilies said...

Ko feeling blue2 ehhhh blur2 ek skrg hihihi... Errrr muka ko ngan kwn ko bih kurg la..

haruan tasek said...

baby girl...... memang pendiam kalau kecil... bila dah besar ko tengok ia mengorak langkah? tuhan aje yang tahu.

joegrimjow said...

ingt kan sapaaaa la punye tadi
hiiik
semoge idop die bahgieee

mo0ney said...

comel..ish.suka baby.bila nk dpt ntah.btw,tahniah for u both.1st eh baby nih?

::@FiQ said...

eh..ehh... tajuk bikin


nebes+saspen=pitam
okeh!~

||alis|| said...

kakmimi: oit2 kak... simpang 3 ke simpang 4 tuh, hahahaha! jauh melencong weii.. ko tak tgk muka kawan aku lagi sorg, lagi sebijik. dah la 3-3 tak kawen lagi ;)

haruanTasek: hehee.. ada pengalaman kan?

joe: ini ku punya anak angkat yg 1st..tengs~

mooney: weee.. bukan ku punya yg betol, main angkat2 jer nih..

afiq: kata aku nih kan vain.. hahahah!

julietchun said...

baby ni cam aku plak,"sangat tidak pandai menangis,"kekekke.

susudalambotol said...

haih, semakin ramai yg bersalin ye :)

||alis|| said...

kakjuliet: ahaha.. tak aci, ku tunggu baby mu kak.. hiks!

mommyhidd: hehehe.. ikut turn ya hidd ;)