Nuffnang

Saturday, July 4, 2009

oke. ini cerita serius. lupakan pasal senora atau jijah!!!!


pagar rumah aku kena potong!
.
.
.

adik lelaki aku yg baru balik serawak tuh yg pasan. nih dia tgh jahit balik pagar tuh, ada sapa2 perlukan khidmat jahit semula pagar yg terpotong, sila YM aku :D
.
.
.
.
masa nih 1 umah gempar. bayangkan ayah aku sedar ada bayang orang kat sliding door kul 2am, mak aku duduk kat bangku kecik tuh tanam bunga n siap berdiri kat tepi pagar tuh lagi, tapi boleh sorg tak pasan pagar kena potong. lokasi kejadian menyaksikan ramai ahli rumah melihat sekeliling.
.
.
.

pagar yg siap dijahit. rapi, kan? hahahaha!
.
.
.

aku saja letak warning tambahan. terror tak pala otak aku? ngeee....
.
.
.
CERITA YANG BERIKUTNYA:
bila ayah aku story kat jiran depan, rupanya rumah dia pon kena potong pagar! tapi pencuri tuh tak sempat masuk gak, sebab anak dara dia masuk dapur nak minum air. so bile 2.30am dia tak sempat masuk umah ayah aku, dia plan B plak, mamsuk umah jiran aku, sekali 2-2 umah tak jadik nak pecah masuk.
.
.
.
.
tuh la.. mak hanto sekolah suruh jadik arkitek rumah, dia keje pecah rumah orang plak.. haih.
alhamdulillah semua selamat. tapi bak kata jiran aku, pencuri nih mesti datang balik punya...
.
.
.
sebab dia tak dapat lagi apa yg dia ingin kan :(
.
.
.
.

11 comments:

dude said...

sila report kat polis lah..
ini serius.bukan komen b*doh.. ;p

Tijah said...

baca ayat kursi nok...pagar 4 penjuru umah. insyaallah...

Ms.Lilies said...

ko kena pasang pagar letrik la pulak hihihi....

tapi betul ckp tijah...ko amalkan kursi 4 penjuru...aku up skit...3 kul 4 penjuru gak..ni kawan aku ajar....ustaz aku dulu pernah cerita...org nak masuk mencuri tetiba x nampak umah dia nak ceroboh tu celah mana...yg dia nampak cuma pokok2 je

Monkey D Luffy said...

ganti ler pagar elektrik plak

hehe

mo0ney said...

jgn tido!ni pun serius..ahahahaha

Khairiah Umyra said...

hah..ni aku pulak bagi tambahan..ayat kursi tu kena baca 7 kali kat 4 penjuru umah ngko tau.

julietchun said...

adik ko keje kat sarawak ke? ku berminat ngan org yg keje jauh2 ni,kekekeke. Kak alis, mungkin org tu nak curi buah kot? Maklumlh dia geram tgk buah kat umah kak alis bleh capai ngan tangan je. Ngape ku panggilmu kak alis? hehehehehe.

ijad said...

agaknya kena tukar pagar yang lebih kuat....

::@FiQ said...

umah aku kawat besi yang tajam tuh kne curik...di jualnyer...
rupenyer mahal mnde tuh..abeh togel pagar blakang umah aku skang..cilakaknyer pencurik*

||alis|| said...

kawan2: makaseh tau! aku hargai. report polis dah buat.. segala ibu doa dah dibaca.. yg lain2 ku pasrah jer la.. :P

naqiubex said...

huh... tak elok betul la kelakuannya...

Buat aku rasa marah pulak dengan pencurik tu...