Nuffnang

Monday, August 24, 2009

JAUH

Dua hari nih kuliah sangat buhsan. Lecturer bercakap2, sambil berdiri2, sambil sesekali kami tergelak2...

Dia bercerita tentang bagaimana sebuah syarikat distribution milik melayu gagal diselamatkan walaupun sudah beberapa tahun beroperasi.

“kamu tahu, orang hulu tembeling order kicap manis 5 katon pun company yg ada kat johor nih, boleh setuju nak hantar? Ordernya 5 katon, bukan 500 katon, tak berbaloi tau tak? Antara hulu tembeling ngan JB, jauh tak??”

JAUH GILERRR……” gumam aku sendirian. Tanpa sedar aku gumam ngan volume yg agak tinggi!

“haa.... jauh gilerr kawan kita nih cakap... jauh giler tuh jauh sampai mana yer, cik alis?”

Huahuahuahua!! Satu kelas gelakkan aku.

Ooo... gelak.. gelak... Siap laa korang, raya nih aku buatkan cekodok ikan bilis jer buat main course kat umah terbuka aku....

3 comments:

cik seLamaH KunDang said...

hahahaha..sahih malu kan

||alis|| said...

sahih... sahih.. sahih amat! hahaha!

fndrocka said...

biasa jerrr