Nuffnang

Friday, August 21, 2009

Minta tolong komen

Aku memang jarang masuk satu blog nih. Aku kenal2 gitu jer ngan dia. Budak pegang kamera, amek gambo org kawen. Makna jarang2 aku nih pon aku dah baca almost 75% isi blog dia slama nih, walau jarang, sekali masuk, 5-6 n3 sekali harung aku baca, join kuiz dia, tak menang pon, saja suka2... Bleh kata life dia dari bujang, sampai baru kawen n hanimun bebaru nih, aku maklum, aku tahu.

Dia, tak pernah sekali (aku check feedjit aku) masuk blog aku. Tak masuk blog maknanya takde komen dari dia, kan?

Semalam, dia hantar ym secara jemaah berbunyi: “korang, tolonglah masuk blog aku eh, komen sekali and jangan lupa komen kat blog personal aku…”

Aku senyum (atau ntah la yer…) dan terus masuk blog dia, baca n3 terbaru (yg kemudian mengheret aku membaca 10 n3 terakhir dlm blog dia..), seperti yg diminta, aku baca, and komen.

Oh, dia suami isteri demam, aku doakan mereka segera sembuh.

Once upon a time…Masa dia buat kuiz dulu, hampir 99 komen dia terima (sebab ramai nak join, kan…), kemudian komen yg dia terima, rata rata 20-30 per n3. hanya dlm 10 n3 terakhir, aku lihat hanya 10-15 komen per n3.

Aku rasa mungkin dia kena kejutan budaya, kot.

10 comments:

lumut said...

hoho..
hobi die mmg kumpul komen kot..
aku pon jenis suke bace blog org...
sbb dari situ aku dpt sesuatu ...

tgk life org sana sini..
beri byk makna utk perbaiki diri..
=)

Tijah said...

apakah maksud tersirat n3 ko ini?

cik seLamaH KunDang said...

ada jer org camni..ampeh..lol

Cik Pah said...

emm,,cik pah tak kisah orang nak komen atau tak.tapi kalau komen lagi bagus lah kan..

alis.. selamat berpuasa yer...cik pah nih rasenye sempat berpuasa jugak kot.. baby nih degil tak mau kluar lagi lah

SuFy said...

hurm, apa blog dy sis?nak baca gak...

Dj Epoi said...

Bos!!!

Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!

Dj Epoi Family

||alis|| said...

lumut: btol, dari blog la kita kenal apa makna hidup..jahat btol aku, kan? 1st puasa aku dah ngumpat org, hoho! selamat berpuasa yer..

kakjah: YM pls.. kekeke! ngumpat dorang dosanya sikit jer.. hohoho! mazhab mana aku guna nih, ya allah ampuni dosaku..

kundang selamah: aku maseh adore nick ko nih, hehehe.. ko x kecik ati ngan aku, kan? aku lani dah jadik student balik.. sikit bz, huhuhuhu~

cikpah: haa.. belum kuar lagi cik yasmin kiter tuh? dia nak bagi mami dia merasa puasa kot, hehehe.. selamat berpuasa cikpah, alis doakan semuanya selamat, amin~

sufy: salam sufy, aduhai.. maaf.. permintaanmu ini x dapat akak penuhi.. tanyalah bila kak alis nak kawen ke, bile nak buat mihun kungfu ke, itu kak alis bleh jawab, kekeke!

dj epol: salam bro.. selamat berpuasa jugak! hehehe....

susudalambotol said...

saya seperti hidu sesuatu.
APAKAH? :P

fndrocka said...

saya tak faham motif..kejutan budaya yg cemana yer..

||alis|| said...

mommyhidd: mmg dia la tuh.. rahsia eh.. kecik ati tau ngan dia nih.. :(

fendi: kejutan budaya dah biasa terima 99komen sekali skrg hanya tak sampai 10-15komen per day.. tak ke terkujat org tuh~