Nuffnang

Wednesday, August 5, 2009

tahu tak?

-ruangan iklan di sebelah kanan lebih mahal harganya dari ruang iklan sebelah kiri. sebab itu korang tgk blog aku nih berat blah kanan, sebab secara psikologinya, manusia banyak memberi tumpuan pada sebelah kanan sewaktu pembacaan. ;)

-untuk mengiklan di mana2 majalah berwarna sama saiz seperti majalah JELIT* dan lain lain, sehelai dan semuka bersamaan dengan rm8,000 untuk sekali print.

-kerjaya andy flop poppy sebelum menjadi penyanyi ialah seorang cameraman. bukan sebarangan cameraman, dia salah seorang kru National Geographic yg bergaji rm40,000 sekitar lewat 90-an hingga awal 2000-an. motif berhenti dari kerja lumayan itu? balik malaysia setahun 2 kali sahaja. anak pon dah tak kenal dia. camner tuh?? nasib dia popular as a singer and lagu dia and the band sume ai layannnn....

9 comments:

julietchun said...

tak sangka plak andy tu cameraman sebab tak penah dia cakap atau tunjuk hasil keje dia sebelum ni.

Ms.Lilies said...

Gaji beso tp jauh dr famili mmg la sedih

kakpiah said...

wah..
bagos gak fakta2 yg awak bitawu nih..
mmng kena letak iklan nuffnang belah kanan la kalo ceni :)

dan.. yg paling menarik gaji si andy tu la.. 40k tu.. kalo akak la...

||alis|| said...

kakjuliet: kan.... mmg. alis penah baca dlm paper, tuh pon sekali jer dia citer..maybe dia pon tak mau riak sgt kot..

kakmimi: ko yg alaminya kini pon mesti ko sedih gak kan... huhuhu...

kakwos: haa la kak wos ku tersayang nih haa... kala bulan2 rm40k and tak jauh dari family, alis pon mawuuu... *eh, terkena kenan kakwos plak..

Cik Pah said...

40 k ? emmm... cik pah bawak satu family ikut kerja skali..

Are_Long said...

wah...info terbaru 2!!!
suka ngar suara andy....hehhehe
leh jatuh cinta beb..

||alis|| said...

cikpah: masalah anak2 nyer sekolah.. nak merantau bukan senang dengan anak2 yg kecik kan..

are_long: yo, info lama, n3 jer baru buat, kekeke...sora dia serak basah tuh yg mahal oo..

tasikmerah said...

ko pun mesti kaya kan lis... :)



.

||alis|| said...

kakTM: aik???? mana datang plak aku kaya nih kak... hahaha! kaya budi bahasa tuh betol, kekeke~ cam ko gak la kak...