Nuffnang

Wednesday, September 16, 2009

huhuhu, kasihan triffle nih... kan?




mari membuat triffle by:
idah (adik rumahku yg keciknya cam budak darjah 6 tapi dah 23thn)
kak alis (tukang tutup triffle)
adik2 lain (yg tak perasan apa yg kami berdua nih buat)


"kak alis, nak tutup guna apa nih sampai 3 mangkuk?" idah bertanya.
"guna majong paper kelas Mr Zul, ok tak?"
"oke jer.. janji boleh cover, takut lalat masuk habis triffle nih"
"ok, set, guna majong paper oke.."

sebab kami kesuntukan masa, maka idah menyiapkan triffle ini lebih awal untuk berbuka. mula masak area 2petang, kemudian biarkan sejuk, hingga habis kelas dalam 4 petang, boleh laa masuk dlm peti ais plak.

balik2 jer, tgk kertas cam dah melekat atas permukaan triffle tuh.. hamek... cam tulisan, dah laa kena kat nama "tijah bte kulop". wakakakaa!

peringatan: bahagian terkena marker pen itu kami buang, walau nampak cacat, tetap laa sejuk di tekak kami.. :)


.

11 comments:

aien~s corner said...

hahaha..

julietchun said...

jual kat param ni mesti laris,hahahaha.

mr edz said...

ader lagi ker nama tijah bte kulop sekarang ni?

khaiza said...

hahaha, kelakar lah alis ni..lawak tak sengaja..hehehe

Ms.Lilies said...

sib baik bukan nama aku ekekeke

pari pari syurga said...

tu baru nama seni kak.. hahahha..

ingatkan akak mmg nak tulis2 kat situ.



hahahha.

cun09 said...

salam...
ingatkan alis buat triffle lain dr yg lain ^-^

*amik tag kat "umah" liza...*

Tijah said...

tijah?

wakakakak. walaupun mak bukan binti kulop tu. tatappp mak bangga...

||alis|| said...

ains: kekeke.. tetap laa sedap, atas tuh mango pudding.

kakjuliet: ahahaha! akak nih kan, perli eh... hehehe...

mr_edz: haa.. penah baca x pasal email tijah bte kulop kat email, yg BI nyer tunggang langgang tuh? kami kena review letter tijah tuh sebenarnya.. :P

kakkhai: sungguh la lawak nih mmg tak dijangka~ huhu!

kakmimi: haa.. tau bile triffle nih dibuat? sehari after ko buat kak.. hehehe!

anim: seni??? apakah? kak juliet ckp jual kat param laku maa.. ahaha!

liza: salam liza. idok ler brani nak buat lain dari lain, heehe... ok, alis amek nnt, hari tuh igt, masuk umah liza, dah terlupe nak angkut plak, adeh!

kakjah: harus laa kan, walau tijah kulop pon, ku tetap teringat kat kamu... yg ku pelik, "why tijah??? why???" ahaha!

Monkey D Luffy said...

bahan kimia meresap dah tu

hehehe

||alis|| said...

zali: yer la, bijak2! tepuks2! hehehe...