Nuffnang

Wednesday, October 7, 2009

pernah tak korang buat keje giler cam nih?

* errr... sebelum tuh, adik ku masih belum jalani operasi masuk besi dalam peha dia lagi. kena postpone, if lewat lagi, kami mungkin mindahkan dia ke hopital putra, laju sket doktor nak buat keje.

ok, aku dah lama nak share citer nih, tapi asekkkkkkk la lupa jer.

2002:
masa tuh aku baru sem 2. kira masih lagi budak2, lepas tuh 3310, 3210 kalau ko mampu masa tuh, kira hebat dah la tuh.. huhuhu.. masa tuh aku baru owned 3310, usia dah 20tahun... (sebab tuh sampai kini, aku jakun bile budak 6 tahun dah ada hp dia sendiri! siap boleh 3G bagai~) satu malam, aku dan geng tibe2 'giler'.. (sila kira berapa banyak "tuh" dalam perenggan aku nih, hahaha!)

"eh alis jom buat keje giler.." ujar sorang teman baik.

"keje apa?" aku tanya.

"JOM KITA BUAT MISSCALL KAT NUMBER NUMBER SESAT, MAIN BELASAH JER.. JOM"

apa lagi.. operasi bermula. lepas isyak, mula laa "buat2 misscall", "sms sesat".. operasi berhenti sekitar jam 2 pagi. malam esok tuh plak sabtu. kami yg berenam nih terus masuk bilik masing2... masa tuh satu bilik 2 orang.

esok paginya, aku dikejutkan dengan budak bilik depan aku. bukan kejut dengan sopan, malah dia goncang2nya aku! ganas betol minah tuh... ahaha! *dayah mintak ampun, hehehe...

"alis! alis! malam tadi ko ada kena apa2 tak dengan number2 sesat ko tuh???"

aku yang masih terpisat2, bengong2... hanya menggeleng.. miung2 lagi masa tuh..

"ko tahu apa jadi malam tadi?????" aku geleng lagi.

"KO TAHU MALAM TADI KUL 3 PAGI, AKU KENA SERANG DENGAN BINI ORANG LAA WEH..." sungguh2 budak bernama dayah itu bercerita.

aku terkejut badak! terus aku duduk atas katil dan mahu dia meneruskan ceritanya. begini ceritanya...........

dayah menelefon mana2 number rambang. memang ada yg kena ada yg tidak. tak kisah laa.. suka2 punya pasal kan... sekali waktu tuh dia dah nak tido dah... alih2 dapat satu call, oleh sebab dia tak simpan sume number rambang, dia angkat laa call tuh, sebab dia still tak syak apa2..

"hello! kamu nih sapa? apa hubungan kamu dengan suami akak??????"

"errr.... err... saya silap call kak, maaf. mintak maaf banyak2..." dayah dah ketaq lutut! dah tergamam dah! gile laa..

"kamu mintak maaf????? kamu tahu tak sepanjang malam nih akak suami isteri bergaduh?? pasal akak tanya sapa punya number nih? suami akak cakap dia tak kenal, akak tak percaya! tuh yg akak call kamu nih?? nih sekarang kamu kat mana nih?? betul nih takde apa2 dengan suami akak??? kamu jangan main2... akak nak jumpa kamu!"

terus dan2 tuh dayah letak HP dia, dan terus matikan HP dia sampai tengah hari esoknya...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............... mmg suspen giler, aku yg dengar nih pon bleh gigil kepala lutut beb! sejak kejadian itu, kami taubat nasuha. no more misscall or sms number sesat/rambang, serik gua beb....



sebab keje nih memang keje giler pon!















.

10 comments:

khaiza said...

mmg akan ketaq lutut kalu kena mcm tu..hahaha..lawak ye..

Ms.Lilies said...

wakakakaka....ko ni lis..
aku yg baca pun saspen je...

2002...
tahun tu aku dok mengusung perut aku kulu kilir

||alis|| said...

siskhaiza: ahahaha.. masa dulu mmg ketaq, tapi skrg terkekek gelak, hahaha!

kakmimi: ngeh3... 2002 ko peknenkan syira? huii.. kejap je dah besar kan.. :)

itafukada said...

haa..tu la..wat lagik keje giler cmtu.huhuu..

ita pnh kne jgk dulu.tp xbuat pun keje giler camtu.ita anta sms kpd nombor yg spttnya tp ntah camne ntah.cross line kot.dpt ke nombor xknl.xpsl2 je kne menjwb.laki tu sndiri kol bgtau bini die curiga kehadiran sms itu.wahhh..xpsl2 ku jd skandal lak.huahua..owh tidak!!

julietchun said...

baru ko tau langit itu tinggi atau rendah,hahahahahah

aYu said...

wakakaka.takut ek...
xpenah wat la...
nak try la..ekekeekkeke

Tijah said...

kalu aku pun...mmg masak la sapa yg buat rendemkol tu. aku kelar2 dier. aku panggang dier buh rosmeri pastu aku titis air limau nipis. hehehe

||alis|| said...

ita: kan? tak pasal2 jadik mangsa. hehehe...


kakjuliet: huhuu... mmg tobat nasuha pastuh kakak, caya la... (jari silang kat belakang tangan, hehehe!)

ayu: buat baik berkali2, buat jahat jangan sekali, buat BANYAK kali, kakaka!

kakjah: erk! hehee! jangan kak jah.. jangan tak buat, hahaha!

mr edz said...

nasib badan

||alis|| said...

mr edz: nasib badan ko ke nasib badan aku nih? hehehee....