Nuffnang

Friday, October 9, 2009

kisah benar: aku berjumpa dengan pembunuh upahan!

untuk mengadap pembunuh upahan, kami diberi upah dengan ini dulu~ huhuhuuuuu........

adalah menjadi pelik kenapa aku pose cara ini sebab nak jumpa dengan pembunuh upahan itu.....
















dah ready nak jumpa pembunuh upahan...... giler aku gigil kepala lutut dah masa nih.......... errrrrrrrr................











mereka inilah "pembunuh upahan" nya..



ahahaha! citer dia aku as one of the halal exec student kena pi kilang sembelihan ayam kat melaka nih.. bagus kilang dia. ayam2 dia kurang dengan human contact sebab almost 90% mesin yg operate.. hmmm.. bagus. kalau pi tesco melaka beli ayam sila jangan was2.. sebab kilang nih yg uruskan (kilang baru bukak jugak, 2008, HLRB sdn bhd)

sekitar kawasan kilang..





kilang nih merupakan kilang milik non muslim tapi 100% buat sembelihan halal. aku ada tanya satu soalan: APA YG MEREKA BUAT KEPADA AYAM2 YG TAK HALAL? (ayam tak sempurna sembelihan, ayam mati lemas, ayam cedera parah, ayam sakit, dll....)

AGAK2 APA JAWAPAN DIORANG? JOM JAWAB!



aku harap dapat laa ayam sorang sekor lepas tuh.. hampeh...


.

12 comments:

pari pari syurga said...

huii..

kat mana kilang ni kak? akak tgk setiap proses die ek?

Tijah said...

wahh. ko dah kuwos nokkk...

Ms.Lilies said...

aku tgk gmbo makanan...
pastu model makanan....
pastu erkkkk...
serius...aku x bleh tgk ayam kena sembelih nnt aku kesian...biar x nampak baru aku makan ayam tu ehehehe

arnamee said...

sALAM..

ER.. tak dpt er ayam sekor?
^_&

cikgu mas said...

aliss tak cuba sembelih ker???cuba arr aliss!!!

+ cik pinky boomboom + said...

byknya ayam..ayam byknya..apakah ni?xcilok?

G-HaD's said...

k.alisssss!!!;)

nyehhhhhhh!!nyeeeehhhhh!!:D

cun09 said...

salam...
betuah alis dpt masuk kilang nii bukan senang kita sbg org awam yg tak der keje dia bg masuk...

kilang yg betul2 halal eekk?


ayam yg tak halal dia bg kat "org yg tak halal" kot ^-^

||alis|| said...

anim: yup, semuanya :)

kakjah: ahaha! penipuan visual tuh kak, kakaka!

kakmimi: sama laa.. aku pon kalau tak kuat semangat... huiii.. payah!

arnamee: hehehe... harapan palsu jer tuh..

cm: ada dlm modul, tapi tak tau bila.. lalala~

pinky: banyaknya 'ayam' ko dik.. ahaha!

s: yer dik... huahuahua!

liza: salam liza... :) betul tuh awak... ayam tak halal depa cincang hancur, dye ngan kaler biru, then buang kat tempat pembuangan berdartar... sekian.

mr edz said...

aku dulu selalu tolong pegang ayam untuk disembelih.. biasa saja

The Hobbit Frodo said...

ayam tak halal bagi ngan tokey kilang lerr ... huhuhuhuhu.

||alis|| said...

mr edz: tolong pegang den pon penha bang... ahahaha!

frodo: ayam tak halal depa buang, dye ngan kaler biru then buang..