Nuffnang

Wednesday, November 25, 2009

edisi tiada gambar! amek feel jer la yerr...(ehh bukan dah lama ke blog aku tiada gambar???)

1
amek bungkusan tamar madinah kiriman ayah sejak 3 minggu lalu kat Malacca Main Post Office. kata ayah ramai ahli keluarga teman2 sebiliknya dah terima parcel dari mereka. hanya ahli keluarga ayah sorang jer tak terima2...

soalan:
a) adakah encik postman tak buat keje?
b) encik postman tak tahu kat mana umah aku?
c) kiriman banyak sangat tak larat nak handle dik..






2
lepas perjalanan, mahu ke kedai beli ikan sayur. alih2... keretaku disagat! sangat ironi, baru semalam bincang pasal sikap pemanduan. aku nak settle cara baik. uncle proton saga lama itu dengan angkuhnya dia cakap: "haa.. kalau nak report, report laa.. saya just kena rm300 jer!"

hampeh. aku cakap lemah lembut dia balas cara mcam tuh. padahal salah dia.

- lampu reverse seblah celik sebelah buta (1 point)
- dia dah masuk parking elok2, aku lalu laa belakang dia sebab org msuk parking terus parking la kan? itu normal (1 point)
- ehhh tidak rupenyer....! lepas masuk parking dia keluar parking balik! habis pintu kete blakang aku dia sagat~
- nak ikutkan dia salah laa, kan? (10 point)
- ehh tidak lagi.....!!!! dia cakap kalau buat kes pon belom tentu dia salah!! mentang2 aku sorang jer pompuan, dia nak buli aku! (100 point!!!!)


aku main saiko laa gak ngan dia. call pakcik. dia cakap amek no plat kete n no phone dia. dia bawak pi bengkel tapi bengkel tutup lagi masa tuh (baru 8pagi). so lepas borak2 sket lebih kurang, dia kenal pakcik aku rupanya! ceh!



tapi aku tak kira....
duit ketuk n spray aku tetap nak mintak dia nanti~



jaga haa lu uncle! lu sagat kete gua!




.

6 comments:

julietchun said...

loyer buruk punya apek. ko sagat ler baik keta dia ngan paku,kekekeke.

Tijah said...

luuuuu...lenkali sagat la keta dia balikkk

cun09 said...

salam alis...

jgn biarkan hidup alis nyesal kemudian...liza dah kena mula2 cakap nak bayaq pujuk kita jgn report coz anak dia bawah umoq (anak dia bawak motor) tp kete kita dah siap dia boleh putar belit...coz tak mau bayaq...

**sikap manusia yg tak boleh 'pakai'**

fa3gnola88 said...

erm.. salam
sy follow blog,
come visit my blog ya..
follow back

mr edz said...

kao balinh jer bata kat cermin depan dengan belakang keta dia masa malam nanti

cun09 said...

salam alis...

miss u ^_^