Nuffnang

Tuesday, November 24, 2009

aku, kereta, cara pemanduan dan sikap atas jalan...

kesatu: aku geram kalau orang tuh bawak kete mewah2 dan besar2... tapi kete dia lagi berkerak berdebu dari kete aku! (dah penah jumpa banyak kali kat melaka nih)

kedua: aku geram bila aku nampak kete mewah2 and besar2... bercalar balar!... with no plat baru! (aku dah jumpa BMW, No plat terbaru melaka MBV, dah kene seret kat badan, 2 das~ perghhh!)

ketiga: aku palingggggggggggggggggggg bengang kalau yang bawak kete mewah tuh ialah nyonya2 atau apek2. atok2 nenek2 kalau bawak aku tak kisah plak.. sebab jarang jumpa kot... hahahahhaa!

keempat: bengang aku bertambah satu level kalau kete yg kiter sedar punya tahap ekslusif dia amat menerujakan kita, tapi bila dibawak dengan 80km/h, rasa cam nak sagat kete tuh pon yer gak..

kelima: terasa cam nak kenen2 jer ngan akak pemilik fairlady kaler oren yg hari2 parking di bawah terik mentari dan kadang2 dibasahi hujan kat melaka sentral tuh. "kak, agak2 nak tolak fairlady nih, tolak kat saya dulu eh..."







keenam: aku pemandu pantas. tak reti nak bawak slow. kalau sapa2 yg bawak aku dalam kete dia slow, aku rasa cam nak tekan jer pedal kete dia. contoh terbaik: adik aku! tahan dia bawak 60-80 jer???

ketujuh: aku ok kalau org depan aku bawak slow. aku akan slow gak... layan....

kelapan: jadi tak ok bila depan aku bawak slow, belakang aku bawak cam nak cium bumper kete aku! haishhhhhh!! pantang tok nenek aku! (bila rasa nak dengki, aku biar dia potong, jadik org depan aku, kemudian aku akan bawak sedekat mungkinnnnnn dengan bumper dia, biar dia rasa apa yg aku rasa! oooo.. lady driver yer....huh!)

kesembilan: aku mudah bagi orang laluan. tak kira laa apa pon situasi. aku bangga aku punya sifat belas kasihan terhadap pemandu lain even aku nih pemandu yang jarang dikasihani pemandu lain, hehehehe!

kesepuluh: aku akan bangga bila: 1) pompuan tudung labuh bawah kete cam next maikel shumaker 2) akak yg kecik molek bawak storm ke, toyota frontier ker (ehem! ehem!) 3) makcik2 yang bawak bas, bawak jengkaut, bawak lori... 4) islam melayu yang bawak kete mewah dan bergaya tapi sangat down to earth..


errr... nih semua pandangan aku jer la eh.. tak melibatkan sapa2! sumpah!



.

11 comments:

julietchun said...

aku sangat teruja nengok makcik2 bawak bas dlm kl ni, dia punya libas sampai senget bas.

||alis|| said...

kak J: hehehe.. tarak tahan ooo kalau jumpa makcik bawak bas gitu? anda pemandu yg bagaimana kak? kekeke larikkkk! hmm.. lama tak kuar pic kete kanda.. kuarlah satu.. kuar laa.. huhu..

Ms.Lilies said...

Aritu aku gi paso nampak apek tua bwk bmw m6!! Dah abih kete dia nak bawak kot...huhu kagum2 aku tgk kete tu

Cik Pah said...

cik pah setuju ngan yg kesepuluh tuh.. tapi jarang sgt jumpa kan

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

kak mimi: ape keje apek tuh yer agaknya..? cina BUKIT tuh kot.. hehehe!

cikpah: banyak jumpa kat area pantai timur. blakang kete siap sejadah bagai. n pernah jumpa wife driver tgh belek tafsir quran dalam Merc 2pintu, perghhhh!

julietchun said...

tunggu keta baru kanda sampai taun depan ku bagi kamu test drive,kekekekeke.

mr edz said...

aku benci kalau pemandu nak masuk simpang tak bagi signal.. nak jer aku tunjukkan jari tengah kat dia

et said...

ahahahaha..byk btol pantang larang..ngeh3~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha pemandu yang solehah huhu

||alis|| said...

kak J: kete cap apakah itu? ngeee...!!

edz: haaa.. betol2...! lampu signal tuh biar simpan buat tukun!

et: kakaka! biar pantang atas jalan dik.. better :)

ritz: aku salah sorang laa tuh, just tak labuh jer, separa labuh, kuikuikui!