Nuffnang

Monday, November 23, 2009

POTONG!

Kenduri kawen sepupu aku minggu lepas. Aku jadi orang sebelah. Kaki jejak jer tanah, hujan rahmat turun dengan lebatnya.

Budak kompang paling kasihan, melawan bunyi kompang sama deruan hujan. Dalam basah kuyup sebelum jumpa teduhan dimana mereka yang 20 orang ini terpaksa me’nyadin’kan diri…

Sesudah habiskan 4 lagu, alih alih seorang pemuda, berbaju ungu bercorak batik, meluru ke arah kumpulan kompang ini…. Muka serius:



“dik, abang request korang main lagu POTONG sekali…. Boleh???!!”

Terngangalah semua budak2 tuh, dan pakcik2.. dan makcik2.. dan orang sebelah, dan termasuk aku. Tak lama, semua ketawa! Lagu “potong”… sapa tak pernah dengar, kan? Kan?

Abes jer aksi main2 tol, kami pon orang sebelah nak masuk. Alih alih lagi… sorang pakcik pengantin pompuan mencelah kat sepupu aku (pengantin lelaki)…


“haaa… nih dah potong????”



Sepupu aku tunduk jer masa tuh! Bini dia? Lagi la tunduk malu tersipu sipu!



Kuatnya pengaruh iklan POTONG tuh, kan? Hmmm..




.

4 comments:

je who? said...

haha.. kesian budak2 kompang tu... hurmmmm.. pengaruh iklan mmg sgt kuat kt malaysia.. hahaha.. asal boleh dipraktikan.. confirm jdi trend.. haha

joegrimjow said...

hehe
pernah tgok gak iklan tuuu

||alis|| said...

je who: hehehe.. hai follower ke-100, lawa angka :). tuh la.. and now tgh angau tak hengat dengan jingle TM, lalala~

papajoe: apsal tak bleh masuk blog.com kamu yer? hmmm...

et said...

1st time tgk iklan uh bebaru nih, mule2 pk ape ke luces iklan skrg ni, tp, ble da abes, rupe2nyer cer pasal berukband bru itu..hahahahaa~ senget sungguh..