Nuffnang

Wednesday, February 24, 2010

kisah berebut parking yang menarik


ini kete mamat tuh


ini kete housemateku

tempat: giant kota damansara
waktu: 2mggu lepas, sesudah maghrib
niat: nak pi usha kat BBQ Korean
(...dan cuci mata lihat keindahan ciptaan tuhan yang bernama lelaki. eh?)


misi 1: mencari parking
housemate aku tunggu parking depan dia, sorang uncle cina nak kuar.
mmg nampak betul laa kami nak tunggu parking uncle nih.

kejadian:
sekali bila baikkkkk uncle tuh kuar, si mengong alphard itam nih boleh cilok n amek parking kiterorg tunggu tuh eh.. berasap la housemate aku. dah laa bawak alphard giler2 weng dia. kami terpaksa la carik parking lain. nasib jumpa, dan tak jauh dari parking si alphard itu.

kami pon apa lagi...........


misi 2: kami ikut mamat tuh (anggaran usia, awal 20an) dari belakang. konon2 nak kejar sampai masuk giant! housemate aku nyer geram tak habeh lagi. berlagak sangat pakai kete mewah nak rebut parking ngan org. motipp??

sekali.... ehhh.. stopping by kat situ jer bang???



terus aku syak dia pinjam kete bapak dia tuh, bawak awek jalan2 pi giant makan kat daily fresh.. dan kami pon sambil lalu belakang mamat tuh, terus menuju ke...

busuk2 bawak satria pon, tapi bab2 makan, selera mak2 hari tuh brand 'alphard', lalalala~

c'mon la bang... aku dah berpuluh kali tengok manusia2 yang berkereta mewah, lebih mewah dari ko pon penah.. tapi aku boleh buat rumusan, orang macam mereka nih, mostly laa.. punya etika dan sopan yang baik. maknanya pemilik sebenar, bukan peminjam sebenar kereta2 mewah nih..

sakit laa jiwa terpaksa ngadap org yg berlagak tak kena tempat nih...

hmmm...

puaka lagi dak alis nih hari nih yerk..


:)

12 comments:

Ah Fatt said...

kadang2 kereta mewah ni parking kat tmpt pemandu cacat

org lain x berani parking... diorang berani plak...

||alis|| said...

ahfatt: bak kata YB,nissan fairlady pon follow rapat2 nak dapat tol free. apakah?

tasekM said...

ko nk aku ajarkan macam mana nk pancitkan tayar keta tak...? hahaha....

:p




.

||alis|| said...

kaktasek: hahaha! jemenai mmg rock! (terus tingat kedai tayar PIL kamu kakak :P)

mr edz said...

untuk situasi ini dan semacam dengannya:

bahan bahan:

1 botol penyembur cat tak kisah kaler apa sebaiknya perlu ada putih dan hitam

cara cara
sukati engkorang la nak sembur kat mana.. kat cermin depan ker.. kat cermin sisi ker ataupun bodi kereta tu. (perlu dipastikan tiada orang melihat)

julietchun said...

sakit hati kan kalo tetibe org masuk paking gitu. nasib baik ada paking lain, kalo takde ko paking je belakang keta mamat tuh,hahahaha.

dianamisri said...

ni baru parking,kalau kat jln raye msti lg dasat kekurang hasaman mereka..

Tijah said...

kalu aku...dah lama alpad tu kena sagat dgn kunci tu...

aYu said...

kuang asam betul dia...

||alis|| said...

mredz: apsal tak soh aku bawak minyak tanah ngan pemetik api, lagi senang :P

kakjuliet: eh, ada benarnya. kalau aku pinjam kete kanda mizan, agak boleh tak kakak? hehehe!

dianamisri: hehehe.. kamu jangan, aku masuk dalam geng tuh ;P

kakjah: syiling 50sen agak2 boleh tak kakjah? :)

ayu: asam keping atau asam jawa? kalau akak asam kundang~ :)

green apple said...

selalu yang poyo2 ni dari jauh lagi boleh nampak ciri jakun.

||alis|| said...

kakdi: kan? mmg jelas terasa kepoyoan mereka.