Nuffnang

Tuesday, March 2, 2010

takut



aku tak penah citer lagi kat sini, awal bulan febuari kemarin rumah member aku kat puchong nih (aku penyewa jer) 2biji solex kat pintunya dipecah orang. balik2 rumah petang tuh, aku lihat 2-2 pintu dah ternganga, and canal dari solex dah berterabur atas jalan. tengok plak kete member takde kat garaj.

terus gigil kepala lutut gua!

aku call farah (housemate), tak berjawab~ mana plak dia pi nih. masa tuh plak crdt tepon aku running low, aku pi la kedai depan taman perumahan tuh, call2 asek masuk VM. apa lagi, aku tak berani nak masuk, apatah lagi parking dalam rumah!

10minit aku tunggu farah depan kedai, dia tak lalu, aku decide nak tunggu depan rumah. tengok2 dia macam baru sampai. dia plak ingat aku pi jogging petang. adehhh.. aku citer kan apa yg jadi. lepas tuh....

mula la 2-2 gigil kepala lutut!

--------------------------------------------------------

dipendekkan cerita, semalam rumah tuh selamat dipasang dengan sistem dari ADT, kalau dulu 3minggu sebelum nih, farah menambah 2 biji lagi solex untuk gate and grill dia. puas jugak laa nak mengunci ke 4-4 biji solex tiap kali nak kuar masuk.

tapi.... lepas pasang ADT, aku still takut lagi!

malam tadi farah dah ajar aku, camne nak activate n disactivate natang tuh, pagi nih bila aku buat sendiri dia kuar arahan yang ngarut2.. dah laa belakang aku, betul2 belakang aku, ada motion detector!

perut plak memulas2 mintak nak ke toilet atas dengan segera... arahan kat scanner ADT tuh plak appear sumthing yg tak sepatutnya. adehh.. nak bergerak skett pon tak boleh! aku takut! farah cakap sekali dia bunyi, telinga boleh sebu~ H.E.L.P

S.O.S!!!!

dan2 aku rasa pagi tadi, pasang 5 bijik solex pon takpe, janji solex, huhuhu!

adakah aku nih kategori "techno-fear"??

*balik nih aku nak blajar balik ngan farah, wuwuwuwuwu!

12 comments:

et said...

ape bende solex tu?

||alis|| said...

et: solex tuh mangga pintu (some say mangga pintu terbaik dari yg lain). relaks, akak pon baru tau solex tuh apa 2 bulan lepas, lagi haru, pasal akak ingatkan solex tuh computer gadget, atau alat cuci toilet! hahaha!

julietchun said...

jaman skang ni solex pun depa buleh pecah,aku agak dorang minum formula cam citer papaya tuh.aku paham trauma rumah kena pecah sebab rumahku pun penah kena pecah, moto ayah dilarikan.

||alis|| said...

kakjuliet: tuh la.. polis cakap nih keje orang tempatan, bukan org luar. haa.. moto dilarikan? wuwuwuwuu~ sedih tuh..

julietchun said...

skang ni dah tak aman, nak balik lewat pun kena berteman, takut beb.

||alis|| said...

oho! takut nyer.. kak, khamis nih jom, kak mimi, aku, kak jah, kul 1pm, kat... nnt ku sms, ihiks! :P

julietchun said...

mimi dah buleh makan2 ke?

tasekM said...

ye. menatang tu kalau 'melalak' mau setaman bulih dengar.


.

||alis|| said...

betollll la kak.. (tapi aku tak penah dengau lagi :P, housemate jer ada masa sesi pemasangan berlangsung...)

joegrimjow said...

beli yg rantai ikat kingkong
baru slamat#
hehee

||alis|| said...

papajoe: haru plak later nak ikat-bukak ikatan dia.. :P

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇