Nuffnang

Thursday, March 4, 2010

kawan

Sesekali,
jadilah kawan yang hanya mendengar dari bercerita,
ambillah masa untuk memahami hati seorang kawan,
kerana dia juga seorang manusia,
dia juga ada rasa takut, bimbang,
sedih dan kecewa,
ada kelemahan dan dia perlukan kawan sebagai kekuatan
jadilah kita kawannya itu...
kita selalu melihat dia ketawa..
tetapi mungkin dia tak setabah yang kita sangka
di sebalik senyumannya,
mungkin banyak cerita sedih yang ingin dia luahkan,
disebalik ketenangannya itu,
mungkin tersimpan seribu kekalutan, kita tak tahu,
tapi jika kita menjadi kawan yang diperlukan,
mungkin kita akan tahu…


.

jiwa mellow mellow :)

thanks kak mimi and kak jah, sudi jumpa alis
tresure the moments :)

.

13 comments:

joegrimjow said...

nak cari kawan yg mendengar ni susah
yg banyak mengumpat ada la

Tijah said...

hatbit ai still tak regular lagi nih. wakakkaaa...

ai femalu khan?

Ms.Lilies said...

Yb kita masih berdebar2 nampak gayanya ye...wah lis..ko harus bervangga disitu yb tijah nebes xabih2 :p

aYu said...

kawan?
emmm...
susah nak cari kawan yg sudi susah senang bsama..

Tijah said...

dahhh. dah abes nebes dah. kalu tak oke gak terpaksa la mak jmpa cardiologist niari tadi

||alis|| said...

papajoe: indeed :)

kakjah: sah mmg pemalu, sukar digambarkan :P

kakmimi: kekeke! aku rasa aku yg nebes lelebih kak, haha!

ayu: yer sayang, betul tuh, jadilah kita kawan yg baik ya :)

kakjah: nasib dah regular kan.. kalau tak harus aku plak yg kena naik somban kasik calm down haha!

tasekM said...

tu ko tak jumpa aku lagi yangggggg... ai laaaaagiiii pemalu... he he.



.

||alis|| said...

kakTM: ahahaha! yer.. balik nnt aku terus serbu tempat ko kak, JAGA. haha!

IRIS said...

Kawan~ada ramai...

Kawan makan kawan~lebih ramai.

Tapi sahabat dalam 1001, mesti ada 1 yang kita temui.


=)

||alis|| said...

IRIS
nak jadik sahabat awak, boleh yer... :)

julietchun said...

kawan menangis susah di cari. :P

Rashid said...

Kawan. teman ..sahabat ..

semuanya penting. kita perlu ada semua itu.

||alis|| said...

kakjuliet: benar kak :)

rashid: indeed :)