Nuffnang

Tuesday, April 6, 2010

aku dan salah satu kepantangan

kepantangan gua;
aku cukup cukup cukup tak larat dengan orang yang berborak tanpa henti. nak nak dlm borak itu dia hanya citer pasal:

+betapa dia cerewet dengan kehidupannya (busuk sikit tak boleh, kotor sikit tak boleh)

+geli dengan tong sampah berulat, waktu aku tengah MAKAN!

+ citer pasal duit bulan nih tak cukup then terpaksa pinjam kat adik sebapanya, kemudian mengumpat adik yg sama, jenis keluar malam berdua n balik awal pagi laa, bercinta dengan laki org laa, "i dah nasihat semua tak jalan laa..", tak gemar dengan cara adik sebapanya i tu laa..

aduh!
hello, bukan tadi baru lepas citer ke itu adik yg bagi lu pinjam 250hengget kat lu masa lu tgh sesak ke? adeh!



gua cukup pantang, kalau gua bagi signal JANGAN GANGGU AKU secara telepati tapi orang nih still tak sedar2 lagi apa makna JANGAN GANGGU AKU nyer signboard. macam nih;

aku tak kenal sapa tuh luca deriu. nak kenal ko google la eh.

few cases (hari2 berlaku! ko ader? aku tension~):

- aku pasang earphone, dgr MP3, depan pc, buat keje opis. dia datang, alih2 berdiri depan aku, terus bercakap bercakap bercakap selama lebih kurang 10minit. aku sesungguhnya tak memandang muka beliau dan terus melakukan kerja. sedikit tambahan dari aku yg berupa "oyeke?" "hmmm..." "betul la kot.." rupanya berjaya membuatkan beliau teruja untuk berdiri depan aku dan menyambung berborak untuk 5 minit berikutnya. haiya nyonya!!

- kalau makan lunch, waktu biasa aku selama 15minit terpaksa aku pendekkan jadik 5 minit semata2 tak mahu dengar dia bercerita bercerita bercerita. (bayangkan aku makan macam mana, kesian perut, maaaf yer perut...)

- time tazkirah... aci redah citer pasal "kebaikan" dia cuba lakukan. atau, dia lakukan. itu ini pahala sukmo. ergh! (pagi tadi sampai kena sound cara halus ngan ustaz opis aku, "kita nih kalau nak buat manusia beringat, jangan cerita yg best2, syurga, pahala jer, orang akan jadik lena, leka. kita kena citer pasal dosa, neraka.. baru datang ingatan")

ok yg ayat last ustaz tuh aku pun terasa.

aku suka bercakap. tapi bukan jenis yg non stoppppppppppppp~ pls la!



moral: jangan bercakap tanpa henti denganku. aku lari kang..



.

12 comments:

mr edz said...

kalau sms tanpa henti... atau senyum?

Anonymous said...

salam ..if free singgahla...http://gossipgirlstuff.blogspot.com/.tq

||alis|| said...

mredz: sms tanpa henti aku takde hal. senyum tanpa henti? itu dia punya hal, hahaha!

julietchun said...

kena dok dendiam kalo ngan alis,kang kena palak,ehehehehe.

||alis|| said...

kakjuliet: eh tak..tak... ngan kak juliet ai kena borak laju2.. hahaha!

Cik Pah said...

satu ofis ngan alis yer ? nak wat camne kan.. mmg kene hadap muka tiap tiap hari kan.. sian .apa boleh buat

||alis|| said...

cikpah.. tuh laa... nak buat caner.. wuwuwuwu~

Ms.Lilies said...

Aku kena zip mulut pasni...ngeeeee tkt ngan dak alis

Ms.Lilies said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

loh kakmimi... pesal plak nak malu2 ngeow ngan aku nih.. huawaaa!

Penari.Gendut said...

Alamak, kali ni aku akan bercakap-less! hait!

||alis|| said...

alia: hahaha! tak boleh... tak boleh... ko mana boleh kurang bercakap, musnah dunia, kahkahkah!