Nuffnang

Monday, January 3, 2011

fuh fuh fuh!


roti boom cip coklat, freshly pop out from oven. sumpah sedap makan panas2...
sapa nak (org melaka, bagitau jer kalau nak, aku bagi 3pcs FOC tiap sorang,
..org non melaka, maaf, anda kena datang melaka dulu, ampun2 ;P)

tak sangka, post yang bernumber 444 di bawah merupakan post paling kontroversi setakat ini. (kontroversi ker? mak saja propa, lalala~)

saya bukan siapa2, anda juga bukan siapa2, yang siapa2 itu sebenanya ialah hanya DIA. biar dia jadik jurinya yer. (tapi kalau dah tahu orang tak suka, kenapa tulis yer.. propa? hmm....)

dari 2008 lagi, niat saya berblog tak lebih dari berkongsi banyak perkara dan buat luahan sedikit2 lantaran mulut saya waayyyyyyy lebih berat dari jari saya. dan saya tulis apa yang saya maksudkan. dan mana2 yg saya alami. bukan dengar2 cakap orang, atau rasa tak suka secara carca merba atau vavi buta. untuk pengetahuan, bukan saya sahaja, malah kebanyakan pengunjung yang sama bangsa atau lain bangsa dengan saya (oh main bangsa pulak dak alis nih..), yang saya temui dan kenal disana, menyatakan pendapat yg sama (atau kurang sama).. tak best.

atau...oh, anda mungkin TERlupa, atau TER yang lain, dimana tak semua orang punya blog untuk menyatakan pendapat, dan menghentam pendapat orang lain.. maka bila saya secara tak langsung mewakili mereka yang kurang berpuas hati, saya pula yang kena.

kasihannn.
T_T

dalam berkawan, hati kawan laa paling perlu dijaga. saya begitu menjaga. tak sangka, dalam berjaga, ada juga terkucil tergelincir, (mana yang terasa dengan saya minta maaf).. tapi tanyalah siapa yang kenal saya melalui blog PRF nih, pernah ke tidak mereka terasa dengan saya?

sepanjang berblog, ada sesetengah yang saya tak pernah jumpa walau sekali, ada yang suara mereka tak pernah saya dengari, ada yang yang majlis kahwin mereka tidak saya hadiri, dan yang paling terharu, yang FB mereka tidak terniat saya mudah2 nak keluarkan dari list, tapi untuk berasa kecil hati, atau apa2 yang sesetengah dari kamu rasa, jauh sekali. jika saya tahu ada pun, mereka tak pernah luahkan... kerana apa...?

jawapannya ialah wahai sayang2 ku...

ukhwah bukan mudah nak dapat.
kasih sayang sesama manusia bukan mudah kita nak terima.
semua atas kehendakNYA.
sebab kita tak memiliki satu pun dari seorang kita.
kecuali nama sendiri, itu saja hak kita yang diberiNYA.

rupanya, tetaplah tak salah pada prinsip yg saya pegang selama ini,
less is more is the best.

terima kasih,
alis.

.

14 comments:

gadisBunga said...

susah nak puaskan hati semua org..

tapi saya pasti roti boom tu mesti sedap giler! argh!

Ms.Lilies said...

org luar melaka kena dtg yek?
xpe...aku wakilkan akak aku suh dtg amik yg free tu..
haaa...ko tak bleh rijek..
sebab akak aku dok sana


akakakakaka

||alis|| said...

GB
1st time kena nih. kawan2 lain dah bertime2 dah kena, haha!

kakmimi
lrr.. kalau akak tak mintak, gua wajib bagi. ;)

julietchun said...

mimi,
kecik ati kan kita org luar melaka ni :C

serius nampak sedap, nak carilah kat sini, nak harapkan yg foc entah bila kan mimi.

julietchun said...

aiman dah besar, lamanya acik juliet tak berblog rupanya :P

||alis|| said...

kak juliet jangan risau, org melaka ke, orang luar melaka ke... roti boom ker... kita orang malaysia.

eh?

alala acik juliet bz, aiman faham (ditaip dengan bantuan, ciklong)

julietchun said...

acik juliet nak ajak aiman makan ikan bakar, yg spesel tau :D

Tijah said...

mmg bukan senang nak puaskan hati semorang. sbb tu dlm sesetengah situasi ko perlu pujuk dulu hati sendiri...dgn ucapan...ko tanak kawan, ada aku kesah? haaa. begitu la kekdahnyer. dik, kawan boleh reflek peribadi. kalau ko tanak jadi gila, jgn kawan dgn org gila. andesten? kihkihkih...

aku dah ingore ada 1 kawan yg buat aku sakettttttt hati kerana menikam dr blakang. lama ok aku kawan dgn dia since 1994. dan skrg aku tenanggg.

||alis|| said...

kakjah:
sangat motivasi ok ucapan perasmian anda!

takpe kak, kita2 nih kawan jer kan..
(pinky promise)

;)

||alis|| said...

acik juliet jangan laa usik.. ai malu laa... ;)

tasekM said...

jah... kepala kita ni sama la.

alis,
aku tau.
kamu cukup matang utk tanganinya.




.

||alis|| said...

tengs kak tas ;P

Seri said...

sedapnya roti

||alis|| said...

seri
nak? meh sini meh ;)