Nuffnang

Wednesday, May 4, 2011

sampai dimana had kita sebenarnya?


jujurnya, setakat mana seorang sahabat (baik) boleh mencampuri urusan sahabat baiknya?contoh urusan: perhubungan istimewa, rumahtangga sehingga soalnya hati.


bolehkah kita masuk sehingga 90% dalam setiap urusan?

jika boleh, hingga setakat mana yg boleh?

jika tidak, sampai had mana yang menidak-bolehkan ia?



pening. tolong elaborate panjang2 sikit. hamba nih sekolah pondok jer.

7 comments:

tasekM said...

ntah la beb.
aku bab2 campur urusan ni aku tak mahir.
nk menanya perkara peribadi pun aku tak berapa nk suka.
tapi kalu dia bercerita.
aku akan dengar.
aku akan respond.
aku akan kongsikan apa yg patut.



.

||alis|| said...

kaktas: bila dah terlibat dah tak boleh nak tarik balik, huhu! pssttt... bila nak jumpa kat JJ? ku nak bagi sesuatu nih. wiken nih, can?

gadisBunga said...

baik cemana pun, tapi bila dah melibatkan hal peribadi dan privacy, kena la pandai respect space masing2...

Tijah said...

aku setuju dgn tas.

kalu dia nak bercerita, dengarkan saja.

kalu dia nak berahsia, maka jgn dipaksa2.

julietchun said...

rasanya dua2 pihak tau had ditetapkan. takutlah nak campur urusan org.

Ms.Lilies said...

juga sokong dak tijah ngan dak tas...



ehh..dak??

||alis|| said...

mana pi komen2 yg aku balas nih.. sah dah jangkit virus kak tas nih, haha!

ok la yg pentingnya 2-2 pihak kena saling faham. tak semestinya happy tuh takde masalah, dan tak semua masalah boleh diselesaikan.