Nuffnang

Thursday, July 28, 2011

how?


bagaimana caranya? dengan paling lemah lembut.. kita mahu menegur seseorang...

dia, perempuan, tulen pastinya. kawan baiknya, perempuan juga. tulen.
dia bujang. manakala kawan baik baru kawen.

rasanya bagaimana kalian..?
kalau kawan baiknya tuh hanimun bertiga?
bukan hanimun berisi,
tapi hanimun dengan dia sekali.
katanya, suami isteri tak kisah.
jadi dia pon ikut sekali.

pelik tak?

aku pelik.
mulanya bila aku belek gambar, aku diamkan.
lepas tuh aku sabarkan.
lepas tuh aku doakan.
tuh usaha akhir.

aku ada jugak masuk jarum halus guna tangkal nasihat
paling halus, agar dia yg jauh disana; tak terasa.
dia mudah sensitif, aku tau.
sebab tuh aku pasangkan jarum paling halus.
dia kawan baikku, kawan baik lama.
sebab tuh aku tak mau sorang pon terasa.

tapi bila selalu up kat wall macam nih, aku pon jadi geram campur kasihan.

:Org hanya pandai berkata2 saje serta tidak tau ape yg dirasai oleh kita,kerana dia x berada dlm situasi yg kita hadapi serta conflict dalaman yg kita rasa..hanya sesiapa yg berada dlm keadaan ni saje akan merasa akan terseksanyer perasaan berada dlm keadaan yg mana bila kesunyian melanda n diri dlm keseorgan tiada sesiapa yg mengerti..sape nak jwb tue..haha..:):

:We always thinks that we already trying hard to make people surrounding us,close to us and we love one happy and satisfied in whatever we did.But they still think that we still miss to do thing that we really dunno what to make them happy n satisfied..please tell n guide us not only blame n misunderstand us..we are all human being..we need each other..:

dan pasang lagu2 lestari, spoon, scoin, UKs, dan sewaktu dengannya. macam org berkasihan sesama manusia lain jantina, pada "kawan baik"nya yang dah bahagia berdua tuh.

sampailah dia up kelmarin
:Adakah menjadi satu kesalahan n kesilapan besar tuk kita menyayangi seseorg itu setulus n seikhlas ati kita..nape ada yg mesti membenci n iri hati jika ia bknnyer satu kesalahn n kesilapan..adalah lebih menyedihkan lg org yg rapat n tau pasal kita meanggapnyer satu kesalahan besar n menafikan ape yg kita rasa..sepatutnyer org yg tau pasal kita lebih memahami n menyokong kita,bkn menafikannyer..:(:

KALI INI, AKU JADI MARAH CAMPUR KESAL.

lantas ku balas "tett...______ ?? tett.... tettt... tettt... ____."

lalu kecewa bila dibalas begini "Sorry ek Alis,caner nak cari punca kenapa,sepatutnyer sape yg iri hati n susah nak terima tu yg patut cari 'kenapa' mesti diorg berperasaan begitu..sayang tukan sesuatu yg subjektif n x sume org mudah utk menyanyangi seseorg tu tau..its take time.."

aku pernah selama perasaan dia, bukan tidak. malah waktu diorang sama2 satu tempat keje, ramai mulut longkang *staff* yang kata diorang nih pasangan lesbian. aku pulak yang marah lelebih masa tuh. yer la sebab semuanya based on story dia sorang and aku tak tgk depan mata, masa nih kawan baik dia belum kawen.

dia penah mengadu, family dia tak suka bila dia sikap macam nih.
dia jugak penah mengadu, family, speselnya kakak kakawan baik nih, mmg tak suka cara mereka berkawan.

aku kenal kawan baik aku nih, dia mmg takde sifat2 jantan. sensitip, baik hati dan pemurah sangat2. dia cuma mahu seorang, atau dua, atau 3 orang kawan2 yg boleh fahami dia.

dia penah cakap "aku selalu berdoa kalau Allah boleh tarik balik sayang aku yang melimpah ruah kat org lain nih, kalau rasa sayang melampau nih membinasakan aku dan orang2 yg aku sayang"

aku tukas kata dia, aku pesan, jangan doa begitu, kasih sayang nih, bukan milik kita, Allah juga yg Maha Pemberi.

dia kawan baik aku jugak, aku pon sayang dia. sampai sekarang.
tapi kenapa dia sayang giler2 kat kawan baik dia?

ini bukan kali pertama dia sayang orang melampau2.
dulu dia sayang sangat kat sorang akak anak dua *suami bertugas di qatar
tiap kali kemana2, pasti dia akan belikan sekali ole2 *yg bukan murah pada kiraan aku* kalau kemana2, hatta luar negara.

aku penah layankan dia punya jiwa2, tapi tak boleh dapat 'chi' dia, sampai ke dasar jiwa. ntah la, mungkin jiwa aku kurang kasih sayang kot. hoho~

tapi bila fikir2 balik, aku pulak yang kena renung balik kata2 aku pada dia tahun lalu...

haih.

ada pendapat korang tak? tolong kawan aku nih, aku kesian kat dia. dan aku sayang dia sebenarnya. sayang sangat.

8 comments:

Ms.Lilies said...

aku tak reti nak kata lis...
tp kalo laki member baik dia sound sok adala tu yg tak kena tu

||alis|| said...

kakmimi:
laki dia no hal. buat masa nih la. itu yg aku pelik tuh kak.. ='(

Ku Tak Sempurna said...

biarkan luncai terjun dengan labunya

.
.

errr.. dia takde labu eh?

ok. tau! tak membantu.

.
.

carikan dia pakwe. membantu tak?

||alis|| said...

kts
tgh usaha. tapi dia jauhhhh beribu ratus darab ribu batu.

ok, ekzejeret.

saya sendiri taktau cane nak bantu carikan. penah letak profile dia kat myjodoh, tanpa tahu dia. erk, berdosa tak kiter buat camtuh?

tasekM said...

les?

alahai...
sungguh la tiada pengalaman nk menghandlenya lis...




.

||alis|| said...

kaktas
bukan, tapi ntah la cane nak group kan eh..

tapi bukan les.
dia sayang kawan2 perempuan melampau.

gadisBunga said...

dia kurang kasih sayang kat rumah kot?

||alis|| said...

gB
betol gak. ada sikit bias between dia n 2 akak n abg. eh, yu nih Dr Phil punya student apa? :D