Nuffnang

Tuesday, August 2, 2011

Proton Inspira Vip Test Drive @Philea Resort & Spa, Ayer keroh, Melaka (30 july 2011)


peluang nih dapat via: blog green apple, kakdi. thanks kak di! *takde hadiah apa sebab takde apa pertandingan pon. cuma dapat rm50 duit petrol from petronas, eh rezeki tuh! :)
pergi bersama: fara, best fren.
aku dapat sesi pagi, 10.30am-12.30pm.
ralat: sempat jumpa 1 couple pakai merah-hitam, yg semeja ngan aku+fara, katanya dia ada blog "rerama ungu" percaya la, aku carik ko tapi tak jumpa! kalau jumpa pls say hai yer budak nilai, *aku dah lupa nama ko, maaf ;P

merasa la masuk philea nih, walau kat seminar room jer, hiks! kak tas: ai tak buat2 sesat eh :) tapi parking belah dalam dia sikit sangat.


duta philea. aci?


dalam seminar room. pagi tuh hujan, maka kena tunggu 2-3 couple tak masuk lagi. bila tanya peserta diorg dari mana, semua jawab "nilai" "batu pahat" "singapore" tetibe rasa malu nak jawab kite org dari "melaka" haha!


"bukti aku ada"


kami dapat Inspira hitam, no 6 ^_^. perjalanan secara ferry dari philea ke stadium hang jebat, mamat adik beradik dari patu pahat dok depan. kite org dok belakang, selesa.
"ala... nak merasa bawak jugak" kata fara
"takpe, balik kang kiter bawak" aku pujuk.
tapi bila tgk gear auto Inspira nih sebijik gear dalam BMW, maka hasrat terpaksa dilupakan! sama sekali! ko reti nak cuit2 jer D2-D6 dia, aku tak.


peserta dikehendaki memandu secara 160km/j dan break mengejut. masa nih aku macam dah lemah badan dah tgk leader Inspira buat demo, kang terhumban kang, haa.. takpe, mak berlakon rela, nak. lepas tuh untuk nak bagi lebih persaingan, ada bintang2 khas dijemput memeriahkan acara. bintang yang dipaksa-rela dilenjan sekali bersama inspira adalah:

dari kiri: honda civic, toyota camry, honda city, dan toyota vios.

OH, OH! BILA TIME AKU BAWAK CIVIC SORANG2, DAH MASUK DALAM KERETA BILA TIME NAK KELUAR AKU TAK RETI NAK UNLOCK YER, MMG, GUA BATAK CAMPUR JAKUN=BAKUN!


sesi tamat dengan bergambar.



eh, ada sesi jawab soalan plak. "mahukah anda dihadiahkan sebuah Inspira 2.0 (A) berwarna hitam dihantar ke alamat anda seperti yg tertera sempena syawal bakal menjelma?" harus la aku jawab yes kan! tapi in my dream saja~


pasangan adik beradik tak serupa.
baju itam: abang. P.D.R.M. baju merah: adik. P.E.R.A.M.A.H.

OH YE, SEBELUM BERAKHIR, ada sesi taxi drive (drift), sapa nak sila angkat tangan sambil berlari anak masuk dalam kereta dengan buat muka sengih-tak-malu. saya antara salah seorang. fara takmo, takut katanya.

bila saya pasang jer seatbelt, terus william, si driver memecut dan buat corner dan break dan saya kat belakang terjerit2 macam jumpa polong.

*ada up kan vid, tapi tak jadi, maka, next time je la eh..

9 comments:

julietchun said...

saya dapat pandu kancil pun dah kembang, apatah lagi kalo dapat inspira harus saya usung ke rumah terus.

kamu nampak sempadan la ngan abang peramah itu.

Hai abang pdrm, selamat berpuasa :D

mrsharis said...

Perghh..dah merasa bawak inspira tuu.. Bestnyer..

||alis|| said...

kakjuliet
hamboii.. adik dia bagi aku
abg plak dia nak yer, nih undang2 negeri daerah mana dia bawak nih? :D

mrsharis
dah, sangat puas hati, 9.5/10, 0.5 hilang sebab saingan sengit tekan civic terus masuk gear 2, tapi inspira slow skit, tapi william, wakil team cakap "inspira direka untuk fuel saver" maka, mmg terbaik, nak2 auto, perghh~

Ku Tak Sempurna said...

beraninya awak join sesi drift tu. kita pun berani.

.
.

berani tgk dr jauh

:D

klu kita sendiri yg drift, berani. kot

tasekM said...

berani la dak alis.
kalau aku tetiba jd bongok tak tau memandu.

haha.

beb.
philea tu syok eh..?





.

Ms.Lilies said...

haa...ada pun kisahnya...
hr tu tgk gambo kat fesbuk tara feel hihihi

||alis|| said...

kts
berani2 meow la nih eh? :D

kaktas
berani2 takut kak.. philea.. ok je kot.. sebab tak redah sume section dia dlm tuh..

kakmimi
ahaa.. cerita dan gamba tak sama kan... :P

gadisBunga said...

nak juga merasa bawak inspira!!

||alis|| said...

gB
sila2.. best bangat.. tapi kete gB sekarang pon best wattttt~ :D

*toyota ada buat test drive gini gak, tapi taktau ada lagi ke tak, cer gugel.