Nuffnang

Wednesday, September 23, 2015

pelangi vs ribut

kau baru sekarang nampak pelangi aku
ributnya sebelum tu kau tak pernah tahu

kau baru sekarang nampak pelangi aku warna warni
runtuhnya jiwa aku sebelum tu kau tak pernah mengerti

dan aku raikan pelangi aku dengan cara tak terlaluan
sebab mana tahu esok lusa, ia bakal sembunyi di balik awan

kau juga patut raikan ribut-ribut yang buat hidup kau kelam
sebab pelangi kau pun sekarang ini cuma berjarak dua genggam

pelangi atau ribut
semuanya tak kekal
semuanya tak selamanya.

mana yg datang, kau terima saja.
sebab dunia ni bukan dicipta untuk kita;
nak hadap dia saja semata


tukang pegang pelangi
jangan terlalu happy
tukang pegang ribut
senyum, jangan nangis lagi.

3 comments:

Anonymous said...

Aliiiisssss!!!!


Ngo kwa chue lei aa...


lei wasap ngo!!


t.a.t.a

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ELeEa said...

Tersirat sangat ni =)
sarat dengan makna

blogwalking di sini

Jemput ke blog sy :KLINIK KESIHATAN PUSPANITA PUTRAJAYA