Nuffnang

Wednesday, December 2, 2015

Harry Potter Studio Tour

 dinasihati datang around 12.30pm dan Zuhur siap2. sebab masuk jam 1 keluarnya lepas Asar pon belum tentu. maka nak wise lagi, datang waktu siangnya masih panjang berbanding malam. waktu aku datang sini, asar kami jam 6.30pm *grin*


Passport dia best. bukan cop dakwat, tapi cop guna mesin tekanan macam cop mohor tu :)
oh, entrance fee via online: 30 pound per pax.


 manusia2 yg berjumlah >< 100 orang sekali tour. u are free to taking pictures as much as u want, and u can stay in here as long as u want. untuk rekod, ada orang penah lepak 13 jam kat sini. yer, 13 Freaking Hours! gila lah!


 aku tak boleh tengok benda2 kaler pink pengetua pompuan dia, kejam dowh!


 secara jujurnya, aku paling takut bila smpai area sini, ko nampak pompuan tergantung tu? siap dengan ular bagai! meremang weh, dah la area2 sini dim je lampu dia. jimat letrik sangat~


 agak emosi la bila pandang poster ni. tetibe rasa nak marathon. otw pon, tengah cari masa extra.


 keretapi yg asli. salah satu koc yg ada. tepi tu kedai jualan n kita boleh duduk kat seat and ada tingkap virtual. syok gak bila layan.


 bas boleh terbang. boleh kurus. haha!!~


 yours truly. pendek ni je jambatan hogwart ni. CGI je lebih, kah!

dikatakan sejak kematian parents Harry, rumah ini mmg tidak disentuh lagi oleh krew produksi. oh, info: set terkecil dalam sepanjang pengambaran HP ini ialah bilik Harry yg kecil bawah tangga rumah pak n mak sedara n kazen dia yg kejam tu.

.

4 comments:

Manusia Berubah said...

walaupun tak pernah baca, tak pernah tonton dan tak pernah minat dengan Harry Porter ni tapi tetap lah juga nak try masuk sini... hehehehehee.. nak sangat..!! tak kira.. ular ke apa ke.. :p

TukangKebun said...

Tak sempat lagi nak tengok movie HP yang the latest punya.
Wah bestnya.
Terima kasihlah bawa kami sekali dapat tengok.

acu yuhan said...

bestnye.. hi done folo, folo me back ;)

||alis|| said...

manusia berubah: ahah, silakan, jangan lupa nak masuk studio bagi salam dulu tau, keke~

tukang kebun: kak diana, ya sy bukan peminat tapi lepas keluar studio dan balik rumah seminggu lepas tu terus layan sikit demi sikit, masuk dalam tak tau apa sangat jadi ternganga saja :D

ayu chan: hai ayu, thanks you, will do ;)